От х:

Днес в x:

Кметът Ресми Мурад: Продължава благоустрояването на инфраструктурата в Ардино

„И тази година инвестиционната програма в Бюджет 2019  е направена отново съобразявайки се с приоритетите на общината и най-вече с потребностите на гражданите.

Общата стойност на предвидените средства за капиталови разходи е в размер на 1 591 100 лева, като от тях целевата субсидия е 1 191 100 лева.“. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад по време на публичното обсъждане на проектобюджета, което се проведе в заседателната зала на общината. На него присъстваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям,  зам.-кметовете Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, общински съветници, кметове, граждани.
Кметът Ресми Мурад подчерта, че ръководството на общината се старае да намери баланс за разпределението на средствата от поименния списък за капиталови разходи. „Водещо ще бъде потребността и важността на проблема, който се поставя в даденото населено място или улица в града. Бюджетът на общината има много ангажименти в различните сфери и области – образование, здравеопазване, социални и комунални дейности, спорт“, заяви Ресми Мурад. Той уточни, че благоустрояването на общинската инфраструктура в Ардино ще продължи и тази година. „Ще направим всичко възможно, за да превърнем община Ардино в привлекателно място за живеене“, каза още Мурад. Като по-важни проекти той посочи обновяването на паркове, ремонта на градския стадион и СУ „Васил Левски“, рехабилитация на уличната мрежа.
Главният счетоводител на община Ардино Фатме Хаджисеид представи основните параметри на Бюджет 2019.

От името на жителите на ул. „Тютюнева“ Неше Турсун предложи да се изградят подпорни стени и тротоари в горната част на улицата по пътя за Дяволския мост.

Имаше и изказвания на граждани, които благодариха за това, че ръководството на общината обръща внимание на местните инициативи на хората от града и всички населени места и се съобразява с техните желания и потребности.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини