От х:

Днес в x:

Католическата църква представи своя версия на играта Pokémon Go

Над две години след старта на Pokémon Go, католическа група представи своя собствена версия на играта, превърнала се в сензация, с надеждата да привлече повече деца към религията.

Follow JC Go също използва GPS проследяване и обогатена реалност, като Pokémon Go, макар че в този случаи потребителите са по следите на светци и други библейски фигури.

Новоразработеното приложение дори получи благословията на папа Франциск.

Католическата църква се надява, че Follow JC Go ще повтори успеха на Pokémon Go, която бе изтеглена над 500 милиона пъти и донесе над 2 милиарда долара приходи след представянето си през юли 2016.

“Църквата никога не е представяла подобен проект. Това е католическо приложение с най-съвременни технологии”, казва Рикардо Грзона, изпълнителен директор на Фондацията Рамон Пейн.

“В наши дни младите хора правят всичко през телефоните си. Искахме да стигнем до тях и да им предложим образователна видеоигра – религиозна и интерактивна, с която да могат да сформират религиозни екипи”.

Грзона добавя, че Папа Франциск не е особено “технологичен човек”, но подкрепя идеята за обединяване на технологиите с религията.

Наскоро Папа Франциск говори за предизвикателствата пред Католическата църква в привличането на младите хора, особено като се имат предвид скандалите със сексуално насилие над деца, датиращи от десетилетия.

Приложението вероятно ще повдигне въпроса дали не се касае за религиозна индоктринация на младите хора, като водещи атеистични и агностични фигури вече разкритикуваха опитите за налагане на религията сред децата.

През 2013 ученият Ричард Докинс заяви, че отглеждането на дете в рамките на организирана религия, като католицизма, само по себе си е равносилно на насилие.

“Детето трябва да бъде научено, че религии съществуват, че някои хора вярват в това, други в онова”, казва той.

“Това което никога не трябва да се казва на дете е: “ти си католик или ти си мюсюлманин, следователно трябва да вярваш в това или онова”. Това е насилие над деца”

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ot
    Ot dalechniq iztok
    0 0
    00:46, 25 окт 2018
    За това смятам ,че религията е мафия

Случаен виц

Последни новини