От х:

Днес в x:

Да хванеш стрелата: Skoda постави още един странен рекорд

На какво са способни Octavia RS, майстор по бойни изкуства и участник в Олимпиада

Чешкият производител Skoda реши да почете емблемата си, на която е изобразена стрела и записа доста необичайно постижение. При скорост от 215 км/ч пътникът в Octavia RS – майсторът по бойни изкуства Маркус Хаас успя да хване стрела, изстреляна от състезателката по стрелба с лък Лорънс Балдауф.

През юни компанията записа първия си странен рекорд, след като Сабине Шмиц зад волана на дизелова Skoda Kodiaq RS премина през Северната дъга на „Нюрбургринг” за 9 минути и 29,84 секунди. Постижението е доста скромно на фона на останалите автомобили, но пък в класа на 7-местните SUV-модели е най-доброто.

В случая проблемът е, че никой до този момент не си е помислял да премине през Северната дъга със 7-местен кросоувър. И така в крайна сметка Kodiaq RS се окава единственият рекодьор в класа си, заради което чехите бяха подложени на сериозни подигравки в интернет-пространството.

Горе-долу подобно е положението и на постижението, свързано с логото на марката и стрелана. Идеята е, майсторът по бойни изкуства Маркус Хаас да се покаже през люка на покрива на Octavia RS и да хване стрелата, изстреляна от Лорънс Балдауф, която е част от отбора на Австрия по стрелба с лък на олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото на 2016 г.

Скоростта на атомобила е еднаква със средната скорост на стрелата – 215 км/ч, а дистанцията между стрелящата спортистка и точката на хващане – 30 метра. В случая Маркус има само половин секунда, за да хване 68-сантиметровата стрела с голи ръце и той успява да се справи.


Подобно постижение и изисквало усилени и продължителни тренировки, както и подходящо трасе – писта на летището в Целтвег (Австрия), където оборудваната с 2,0-литров бензинов турбомотор с 245 к.с. Skoda Octavia RS Combi може безопасно да развие определената скорост.

Източник: automedia.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини