От х:

Днес в x:

Бенчо Бенчев е с гаранция за 50 000 лв. и забрана за излизане в чужбина

Бургаската районна прокуратура обвини зам.-председателя на Общинския съвет в града Бенчо Бенчев за спомагане на обвиняем да избегне наказателно преследване. Второто обвинение към Бенчев е, че държал без разрешение боеприпаси, съобщиха от прокуратурата.

На Бенчо Бенчев е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда "забрана за напускане пределите на страната".

Преди влизане в Окръжната следствена служба Бенчев заяви, че не приема обвиненията. "Срещата с Димитър Желязков беше случайна", увери Бенчев в присъствието на своя адвокат Иво Найденов.

Искаме истината да излезе наяве, подчерта по-рано адвокат Найденов. Според защитника, повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите: "не означава, че той е престъпник".

Районна прокуратура - Бургас предяви обвинение на Бенчо Бенчев за това, че в периода от 02 до 04 август 2018 г. в Гърция и в Турция е помогнал на обвиняем - Димитър Желязков - Митьо Очите, да осуети наказателното преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление.

Второто обвинение към Бенчев е за открити на 05 август боеприпаси без разрешително.

Припомняме, Бенчев заедно с бившият депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаския криминален бос, а самата стая в хотела е регистрирана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Районната прокуратура в Бургас е започнала разследване за подпомагането на Димитър Желязков - Митьо Очите да се укрие в Истанбул, Турция. Досъдебното производство обхваща периода от 2 до 5 август 2018 г., когато Очите бе арестуван от турските власти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини