От х:

Днес в x:

Елена Йончева: Правя разследване за къщата в Барселона заедно с евроинституции

След като обяви днес, че "клеветите на ГЕРБ" по неин адрес няма да спрат разследването за къщата в Барселона, депутатът от "БСП за България" и журналист Елена Йончева заяви пред "Дневник", че то се прави със съдействието на европейски институции. Йончева обяви още, че не може да коментира нищо засега.

"Клеветата на ГЕРБ няма да спре разследването ни за къщата в Барселона, информация за която вече се появи в медиите", каза по-рано в парламента Йончева, препращайки към въртящите се от 10 дни в социалните мрежи видеоклипове с анонимен автор, в които през описани свързаности се стига до внушението, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е купил за манекенката Борислава Йовчева къща за 2.9 млн. евро в Барселона, където тя живее с шестгодишната си дъщеря и родителите си.

До този момент никой не декларирал авторство на двата клипа, появили се с около седмица разлика. Те се качват на специално създадената на 7 юли във "Фейсбук група "Да спрем разграбването на България", а част от изнесената фактология отговаря на истината, показа проверка на "Капитал".

Миналата седмица в предаване на Сашо Диков по "Евроком" премиерът Бойко Борисов отрече да има връзка с къща в Барселона.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини