От х:

Днес в x:

„Студена красота“ от язовир Кърджали получи първа награда от фотоконкурс

    Снимката „Студена красота“ от язовир Кърджали, направена от Надежда Митева от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“, получи първа награда от регионалния ученически фотоконкурс на тема „Аз снимам природата".

    Фотосът е избран от общо 175 творби, направени от 100 ученици. На второ място е класирана творбата на Теодор Тодоров от ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, който е заснел „Любовта на гълъба“ на стария мост над река Марица в граничния град. Трета награда заслужи Младен Илиев от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Комплекс ученически общежития "Родопи" в Кърджали. Фотосът му е правен в района на село Бенковски.

    Бяха връчени и две поощрителни награди. Едната е за Мария Чавдарова от Фотоклуб от Кърджали, а другата е за Мерием Юмер от клуб „Млад журналист“ към харманлийското читалище „Дружба 1870“. Наградата на публиката получи Валентин Александров от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. Талантливият млад фотограф е заснел „Величието на река Марица“, като снимката е получила 671 гласа.

    Творбите са оценявани от тричленно жури с председател Славян Костов – професионален фотограф и ръководител на фотоклуба към Младежкия център в Хасково. Той заяви, че журито е било затруднено при селекцията на творбите, тъй като много от тях заслужавали награди.

    Конкурсът е по повод Деня на Земята и се организира от РИОСВ- Хасково. Грамотите и наградите бяха връчени на победителите днес.

    В 17,30 часа днес в залата на Младежкия център-Хасково ще се проведе екопразник - състезание „Земята-наша къщурка зелена" с участието на деца от подготвителните групи на детска градина „Звънче", което е съвместна образователна инициатива с екоинспекцията.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини