От х:

Днес в x:

Осмокласничка от Хасково първа на Националната олимпиада по английски

    Осмокласничката от Езиковата гимназия в Хасково Тереза Симеонова е национланият фаворит на Олимпиадата по англйски език. Още трима ученици от елитното школо са стигнали също до финалния кръг.

    Най-силното състезание по английски в страната се проведе тази година в Кърджали.

    Надпреварата е в пет състезателни групи за ученици от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас. За да стигнат до финалния кръг претендентите за призьори на него, трябва да са преминали с минимум 75 точки общинския, а на регионалния да са изкарали най-малко 90 точки.

    „Националната олимпиада е най-тежкото състезание по английски език през годината. Тя е на академично ниво. Националният кръг е за деца, които четат и за тях това е удоволствие“, каза преподавателката по английски език на Тереза Симеонова Красимира Кънева.

    Осмокласничката от Хасково е първа сред 15 финалисти от езиковите гимназии в цялата страна. Тереза Симеонова е получила 95 от 100 възможни точки. Нейният успех е най-високото отличие от Националната олимпиада по английски и за Езиковата гимназия в Хасково.

    Финалистите са работили върху граматически задачи, писали са диктовка, имали са текст с разбиране и тема за есе. За всичко това са разполагали с четири астрономически часа. Тереза е избрала да пише по темата “Три твои цели, които си си поставил тази година и защо са важни за теб.“ Нейните три желания са да спечели олимпиадата по английски, да се върне отново в боксовата зала и да спечели танцов шампионат. Последните две желания за Тереза са заради факта, че тя тренира бокс, но напоследък малко е изоставила ринга, а също е и част от Клуб по спортни танци -Хасково.

    „По принцип никога не съм доволна от себе си. Но на финалния кръг на Олимпиадата се явих решена да дам 100 процента всичко от себе си. Това ми е първо голяма състезание и смятам, че постигнатото първо място е добър старт“, сподели осмокласничката.

    Освен Тереза Симеонова на Националната олимпиада от Хасково са се явили Йоан-Марио Христов от 9-ти клас. Той е възпитаник на преподавателката Вера Георгиева. Заел е 7-о място в надпревара с още 18 ученици от страната.

    Антония Попова- ученичка на Тихомир Прахов и Тодор Кирев, на кого по английски език преподава Диана Деспова, също са се представили отлично на Олимпиадата. И двамата в 12 клас тази година и това им е поредното явяване на голямо състезание.

    Антония Попова е в класирането на четири точки след призьорите, но специално за нея журито е взело решение да й бъде присъдена оценка 5,75, с който тя вече е студентка в СУ. Тони е категорична, че остава в България и ще учи английска филология. Мечтата й е да стане учителка по английски език.

    „Със своите успехи четиримата ученици правят не само своето портфолио, но и това на своите учители. Добрите им постижения показват високото ниво на преподавателския състав в гимназията.“, поздрави участниците и учителите им в Националната олимпиада по английски език директорът на Езиковата гимназия Деян Янев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини