От х:

Днес в x:

Започва ремонт на току-що приетия антикорупционен закон. Преглед на печата

24 часа

Орбан донесе на Борисов план за християнска Европа

Зелена папка с унгарските предложения как трябва да изглежда новата миграционна политика на ЕС връчи в понеделник унгарският премиер Виктор Орбан на българския Бойко Борисов.

Това стана ден след като в Будапеща при откриването на предизборната си кампания унгарският министър-председател обяви, че в Берлин, Париж и Брюксел има врагове на християнска Европа и той ще представи план срещу тях при посещението си в София.

Труд

Боянският клуб иска президентска република

Ново движение "Боянски клуб - Кубрат" се учредява, за да смени формата на управление на България, обяви пред "Труд" проф. Божидар Димитров.

Монитор

Животът в столицата с една трета по-скъп от провинцията

Животът в столицата е с една трета или с 30% по-скъп в сравнение с провинцията. Оказва се, че 2 325 лв. са необходими на месец за издръжката на 4-членно домакинство, включващо двама родители и две деца, което живее извън София.

В същото време на семейство, което е избрало най-големия град в страната за свой дом, са му нужни 3 023 лв., показват данни на КНСБ. По-високият размер се дължи основно заради разходите за наем, транспорт, отопление и различен тип услуги. Така се оказва, че за нормален живот извън столицата ще трябва да имаме в джоба по 581 лв. за всеки член от дома на месец, а в София - близо 756 лв.

Стандарт

Как Келнер купи НОВА

Най-богатият чех купи Нова тв за 185 милиона евро. Собственик на телевизията вече е милиардерът Петр Келнер. Шведската компания "Модърн Таймс Груп" (Modern Times Group - MTG) продаде "Нова Броудкастинг Груп" на чешката "ПиПиЕф Груп" (PPF Group), съобщиха двете страни вчера.

Реално МTG е продала своите 95% от акциите в българската медийна група, а PPF е придобила останалите 5% "Ийстърн Юръпиън Медия Холдингс" (Eastern European Media Holdings), се уточнява в съобщението на чешката група.

Сега

Започва ремонт на току-що приетия антикорупционен закон

Едва месец след като новият Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, изработен от правителството, беше обнародван в "Държавен вестник", управляващото мнозинство в Народното събрание вече се готви да го промени. Поправката реално ще насърчи шуробаджанащината в местната власт.

Причината е, че преди 10 дни Националната асоциация на председателите на общински съвети се оплака, че законът й налага ограничения. По новия закон общински съветник не може да участва в управата, надзорния или контролния съвет на търговски дружества с общинско участие или да работи като прокурист, синдик, ликвидатор. Забранява се да бъде едноличен търговец, съдружник, акционер и др. на търговско дружество, което има сключени договори с неговата община, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.

Капитал дейли

Борисов и Орбан - приятели, но с различни интереси

Унгарският премиер Виктор Орбан не е човек, който се притеснява от сблъсъци. В София обаче той дойде, за да търси не конфронтация, а подкрепа в най-ожесточената си битка с Брюксел - за мигрантската политика. От Борисов получи обаче единствено уклончив отговор.

Ден преди да пристигне на посещение в България, Орбан призова за антиимиграционен съюз. Заявката бе направена при откриването на предизборната кампания за вота на 8 април, когато се очаква неговата партия "Фидес" да спечели трета поредна съкрушителна победа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Т-
    Т-72
    2 0
    08:12, 20 фев 2018
    Орбан защитава интересите на Унгария. В Булгаристан-Мутроландия е точно обратното!!!
Последни новини