От х:

Днес в x:

Курсът на биткойн се устреми към 15 000 долара

Докъде ще стигне биткойн е въпросът, който си задават финансовите анализатори и инвеститори в криптовалутата. През настоящата година биткойн (bitcoin) опроверга всички прогнози, а краят на поскъпването не се вижда.

Динамиката е особено силна тази седмица. В рамките на два-три дни най-популярната криптовалута преодоля и 12, и 13 и 14 хиляди долара. В момента на подготовка на статията, един биткойн се търгува за повече от 14 600 долара. Ако тези темпове на растеж се запазят, още в близките часове курсът на биткойн може да превиши 15 хиляди долара.

Един биткойн се търгува за повече от 14 600 долара на 7 декември по обяд (източник: Coindesk)

Мненията за бъдещото на криптовалутата са разнопосочни. Някои анализатори очакват биткойн и остоналите виртуални валути да продължат да поскъпват с бързи темпове, като има и смели прогнози за курс от 1 млн. долара към 2020 г.

По-трезвите анализи обаче предупреждават за възможен рязък срив в курса на криптовалутата, или спукване на балона, при което мнозина инвеститори ще загубят сериозни суми, ако са купували криптовалутата на високи нива. Коя от прогнозите е вярна, ще покаже само бъдещето.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини