От х:

Днес в x:

Япония ще изпрати астронавти на Луната

Япония ще изпрати свои астронавти на Луната в състава на пилотирани мисии през 2020-те години. Вероятно страната ще учатва в международната програма за изграждането на модулната Deep Space Gateway на окололунна орбита. Япония би могла да участва в съвместното изграждане на коосмическите кораби, както и да с разработки на свои учени в пречистването на водата и въздуха.  

Строителството на Deep Space Gateway, е планирано от НАСА и Роскосмос за 2020-те години. Оbитаемата модулна станция ще има 4-членен екипаж, първите модули ще бъдат изведени в окололунна орбита през 2024–2026 година. Станцията ще стане първа стъпка към полета на човек до Марс, като преди това ще направи възможни редовните полети и мисии до Луната.

Станцията ще бъде използвана като точка за спиране на Deep Space Transport - концепция за многократно използваемо превозно средство, което използва електрическо и химическо задвижване и ще бъде специално проектирано за екипажа на мисиите до Марс. Ако бъде финансиран, Gateway ще бъде разработен, обслужван и използван в сътрудничество с търговски и международни партньори за провеждане на роботизирани мисии и такива с екипаж на Луната и за пътуване до Марс.

Deep Space Gateway ще има и различни компоненти, свързани със системите на кораби с голям полезен товар. НАСА разчита на разработки като Орион, Роскосмос може да използва тежките ракети-носители Proton-M и Angara-A5M, за да летят с тях полезни товари или екипаж.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини