От х:

Днес в x:

Отличия от общината и държавата за 30 годишнината на „Златна Тракия“

    Почетни плакети за 30-тата си годишнина получи представителния ансамбъл „Златна Тракия“ на своя концерт-спектакъл за празника в читалище „Заря“.

    Те бяха връчени на ръководителя на ансамбъла Златка Тимонова от областния управител Станислав Дечев и от кмета Добри Беливанов.

    „ Като областен управител се гордея с Вашите постижения, успехи на национални и международни сцени. Но това, което най-много ме впечатлява е, че Вашият ансамбъл по уникален начин съхранява българските традиции и ги предава на всяко следващо поколение“ , заяви губернаторът.

    Кметът Добри Беливанов също поздрави ПТА” Златна Тракия” по повод 30 годишния им юбилей. Пред препълнената зала градоначалникът подчерта значението и постиженията на ансамбъла. По думите му той се е чувствал горд като хасковлия и българин при представянето на танцьорите тази година на централния площад  в Брюксел в инициативата „Голямото хоро”.  Добри Беливанов връчи плакет с герба на Хасково на ръководителя на ансамбъла Златка Тимонова.

    В концерта участваха едни от първите танцьори на ансамбъла, редом с най-малките си наследници.

    Съпроводът бе на Народния оркестър на Община Хасково с ръководител Димчо Йорданов. По повод юбилея община Хасково финансира ансамбъла с 4 хиляди лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Зр
      зрител
      19 -3
      08:17, 29 окт 2017
      Беше вълнуващо, трогателно и незбравимо! Страхотен концерт!
    • 2
      Ko
      koko
      6 -11
      15:32, 29 окт 2017
      лъжа и измама! Златна тракия нито е на 30 години,... Виж коментара
      • Бо
        Боряна
        1 -1
        17:08, 30 окт 2017
        Уважаеми Коко, в статията няма посочена нито една година и аз не разбрах кое точно смятате за измама и лъжа? Ансамбълът наистина е създаден през 1987 година, аз съм участник в първата сформирана група т.е. очевидец на събитията. А по въпроса с прилагателното "ПРЕДСТАВИТЕЛЕН " някой вече Ви е отговорил - присъствието в залата на представители на ЦИОФ е показателен дали то трябва да стои пред името на ансамбъла!
      • Ko
        koko
        0 -1
        20:56, 31 окт 2017
        Уважаема Боряна, гарантирам ви, че през 1987 г. в Хасково нямаше ансамбъл Златна Тракия, интересно как сте играли в него. Тогава г-жа Тимонова ни беше помощник ръководител в Тракийче ?
    • 3
      Пр
      просто зрител
      0 0
      11:22, 30 окт 2017
      абе, кой си ти, дето пишеш все глупости навсякъде?1 Беше ли концерта?1 Видя ли как публиката бършеше сълзите си?1 Усети ли пулса на тези прекрасни танцьори?1 Вълнението и емоцията! Поклон пред труда им! Поклон пред г-жа Тимонова!
      • Ko
        koko
        0 0
        11:38, 30 окт 2017
        Концертът и изпълнението на децата нямат общо с лъжите на госпожата им . Щеше да е пак така вълнуващо и ако си празнуваха верните години.
    Последни новини