От х:

Днес в x:

Кметът Добри Беливанов отговаря на въпросите на хасковлии (първа част)

След няколкоседмично забавяне общината най-после изпрати днес отговорите на кмета Добри Беливанов на въпросите на граждани, които бяха зададени в Haskovo.net. От администрацията обясниха забавянето с големия брой питания към градоначалника, почти 150, като някои от тях съдържат по няколко отделни въпроса.

Поради големия обем на въпросите и отговорите, ще ги публикуваме в три последователни части, това е първата от тях. Премахнати са няколко поста, в които не се съдържаше въпрос, а по-скоро коментар или мнение, за да не удължават и без това дългия текст. Възможност за мнения и коментари има на друго място, например във форума под този материал.

Не може да не прави впечатления огромния брой питания към градоначалника. При последния подобен формат за задаване на въпроси в Haskovo.net, през ноември 2016-а, те бяха едва 50-тина, сега са три пъти повече.

Въпреки отговорите на въпроси на граждани, Haskovo.net продължава да настоява за интервю с кмета, защото има и други питания, освен тези по-долу.

Ето и първата част от въпросите към кмета и неговите отговори:

1. Петя Петрова

11:05, 19.09.2017

Искам да попитам докога в кв.Бадема няма да има нормално водоподаване - през ден нямаме вода или налягането е слабо?! Искате да си плащаме начислената месечна консумация изрядно, а от страна на общината нищо не се прави с проблема с водата?!

Плащането на водата не е към общината, а е към ВиК Хасково, което е изцяло държавно дружество. Това дружество отговаря и за качеството на водата и доставката й.

Водил съм разговори по този проблем с ръководството на ВиК, според което недостига на вода е след спирането на няколко кладенеца, в които е отчетено по-голямо съдържание на уран. ВиК са направили нова връзка за квартала. Продължават усилията на водното дружество да нормализира водоподаването .

Отново повтарям, Общината няма отношение към качеството на водоподаването, нито към цената на водата, нито към плащането на сметките за вода.

2. Ниския

11:11, 19.09.2017

Колко още ще си трошим колите по тези дупки, целия град гъмжи от дупки, а ние рисуваме ленти върху дупките?!

Вече започна асфалтиране на много хасковски улици. Ще бъдат изкърпени и дупки. Сумата за ремонтите е близо един милион лева.

3. Гражданка

11:16, 19.09.2017

Кога ще се асфалтират най-после улиците в Болярово? Кварталът се разраства, а някои улици са в окаяно състояние... От години се дават обещания и дотам. Някои дупки са огромни. Работи ли се по въпроса и да се даде срок.

В този квартал основен проблем е липсата на канализация. Вече разработихме проект за изграждането на такава, той бе представен пред жителите на квартала. Очакваме на предстоящото заседание на ПУДООС да бъде взето решение за финансирането на проекта.

Планирано е асфалтиране на улиците след изграждане на канализацията.

4. Саниране

11:20, 19.09.2017

Кога ще стартира програмата за саниране на блоковете...

В Хасково програмата стартира отдавна. Вече са готови над 30 блока , в ход са ремонтни работи на около 40 блока, в ход е обществена поръчка за избирането на фирма извършител на ремонтите на още 11 блока, за други 12 предстои обявяването на обществена поръчка.

5. Димитър Димитров

11:21, 19.09.2017

Въпросът ми е: До кога в село Книжовник половината село ще има канализация, а другата половина няма да има, в която попада и моята къща. Нима аз не си плащам данъците и всички хора не са еднакви - Има ли правда? Чакам отговор.
Докога това богатство от природата - РЕКАТА В СЕЛО КНИЖОВНИК ще изглежда като блато, развъдник на
всякакви гадини: Защо никоя ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ не обръща внимание. Стоят си зад бюрата и си получават парите, които са пак от бюджета на държавата и пак от моите данъци. Защо такива хубави села насила ги правят грозни. Аз нямам обяснение, Вие ако имате чакам отговор?

Тази година реката в селото бе изчистена в участъка между двата моста. Възстановена е проводимостта. Възстановени са разрушени подпорни стени. Планирано е почистване на речното корито и в другата част преминаваща през селото.

6. Мартон

11:22, 19.09.2017

Г-н Беливанов, кога в Хасково ще има вело алеи ? Нормалните европейски градове ги имат отдавна, дори междуселските вело алеи са факт. София, Пловдив, Бургас ги имат. Хасково изостава много !!!
Това е начина за евтино, здравословно и екологично движение в града.
Мръсния въздух го дишаме всички и вашите деца и внуци също.
Кога ще наваксаме?

За съжаление да, в Хасково липсват велоалеи. Вече е изработено задание за изработка на Общ устройствен план, в който е включена и транспортна схема на града, от която са част велоалеите. Предстои изработването на този план

7. Хасковлията

11:22, 19.09.2017

Здравейте! Първо - адмирации ,за този вид връзка, с общината! БРАВО! А ето и моите два въпроса:
1)Кога ще се прекратят безкрайните празненства в махалата (разбирайте Република).
2)Има ли някаква възможност общинска полиция да вземе да работи и да санкционира неправилно паркиралите автомобили по целия град?
Благодаря Ви предварително

За тържествата на открито стриктно се спазва решение на Общински съвет и се издават разрешителни за определено време само за петък и събота.

Непрекъснато Общинска полиция и служба КОРЗ санкционират неправилно паркиралите автомобили в града. Въпрос на съзнание и на шофьорите е да не се паркира на непозволени места.

Справката от „ Тролейбусен транспорт“ ЕООД , предприятието, което стопанисва“синя зона“ показва, че от началото на годината досега санкциите от поставени „скоби“ на паркирали в „синя зона“, но неплатили такса, са 10550 лева.

Приходът от зоната досега тази година е над 128 хиляди лева, а са продадени стикери за паркиране за близо 27 хиляди лева

8. Таня

11:23, 19.09.2017

Пътната маркировка също е за правене и моля не в пиковите часове на деня, малко акъл влагайте или ако не стига, взимайте пример от други градове.

Пътната маркировка се освежава поетапно от ОП „ Екопрогрес“.

9. Проблеми

11:25, 19.09.2017

Защо има толкова опасни дупки по улиците още от зимата и защо няма маркировка на всички улици в града, шумните ромски сватби докога?

В ход е асфалтиране в града за близо един милион лева. До началото на зимата очаквам да бъдат преасфалтирани няколко изключитено натоварени и в много лошо състояние улици, на много други ще бъдат запълнени дупките.

Прави се маркировката поетапно от ОП“ Екопрогрес.

Разрешителни се издават за тържества на открито само за петък и събота за определен период от време, в съответствие с решение на Общински съвет Хасково.

10. Костадинов

11:25, 19.09.2017

Питайте ги защо няма писмен отговор в установения от тях 14 дневен срок относно молба и искане с Рег.индекс: 94 Х-1605-3 от 2,03,2017 и Рег.индекс: 94 Х-1605-4 от 8,08,2017г.
-
Днес е 19,09,2017.

Ще бъде извършена проверка по случая.

11. Ангел Ставрев

11:26, 19.09.2017

Докога града няма да има нормално водоподаване и докога ще сме на режим?
Редно ли е да плащаме 3лв за кубик вода при положение, че тя въобще не достига до нас, камо ли да е годна за пиене?
Защо улиците ни са в такова състояние, визирам мръсотията и дупките?
Защо осветлението в града ни липсва на много места ?
Защо не можем да паркираме нормално, а се налага да плащаме синя зона постоянно?
Кога ще можем да се разхождаме спокойно из града без да се притесняваме от бездомните и безпризорни кучета ?
Не смятате ли че легналите полицай са доста над нормалното количество и че ние гражданите си чупим колите, а в същото време плащаме данъци ?

- За водоподаването отговаря ВиК, което е държавно дружество. Цените се определят от Държавна комисия, общината няма отношение .За качеството на водата следят ВиК и РЗИ.

Близо един милион лева ще бъдат изразходвани по сключен договор за асфалтиране на улици тази есен. Асфалтирането вече започна

За проблеми с осветлението сигнализирайте в ОП „ Екопрогрес“ на телефон - 038 622020

Сините зони са определени с решение на Общински съвет преди години. Предстои преразглеждането им.

Общината има договор с ветеринари, които улавят, обезпаразитяват и кастрират бездомни кучета. Ако уловеното животно отговаря на условията на закона, ветеринарите могат да пристъпят и към евтаназия. Нормативната уредба в това отношение е изключително строга.

За „ легналите полицаи“ отговаря Транспортната комисия на общината. Тя решава дали на определено място да се постави подобна неравност. Често такива решения се вземат по настояване на граждани. Всички нови неравности отговарят на новите правила в нормативната уредба, знаете те са по широки и по ниски от досега съществуващите. Поетапно всички ще бъдат подменени

12. Иванова

11:32, 19.09.2017

Градът е пълен с кучета. ДОКОГА?

Общината има договор с ветеринари, които улавят, обезпаразитяват и кастрират бездомни кучета. Ако уловеното животно отговаря на условията на закона, ветеринарите могат да пристъпят и към евтаназия. Нормативната уредба в това отношение е изключително строга.

Всеки месец се прави по една едноседмична акция при която ветеринарите улавят и обработват по около 50-60 кучета

13. Веселин

11:37, 19.09.2017

Кога ще бъде изградена нова и модерна водопреносна и канализационна мрежа в целият град. Аз живея в кв. Младежки хълм и от началото на годината сме на режим на водата почти всяка вечер, от доста често и почти всеки ден. Това са условия съответстващи на крепостни селяни от 18 век.

Надявам се новосъздадената ВиК асоциация, обединяваща ВиК дружествата в областта да успее да намери финансиране за подмяна на т.нар.“воден цикъл“ в Хасково. Търсим и други начини за финансиране на подмяната на мрежата.

14. Ще бъда много кратък

11:41, 19.09.2017

Тази сутрин до у-ще Хр.Смирненски имаше спряли 100 коли след знака Забранено спиране. И полицията беше там да пази. Кой умник го измисли този знак там? Значи през лятото ако спреш там гориш с 50лв, а сега не?! Не съм против родителите да спират там заради децата си, ама как се чувства този, който в друго време гори с глоба?Трябва да има знак Паркирането забранено, а не този който е сега. Организацията на движението е пълна скръб. Същото е и до Мат. Гимназия.

Въпросите Ви ще бъдат предадени на “Транспортната комисия”.

15. Петрова

11:45, 19.09.2017

Първият ми въпрос е свързан с Куба 2 всички, които имаме имоти там, знаем, че инфраструктурата е в ужасно общо състояние, визирайки прашния път, липсата на кошове за смет, а за канализация не смея и да говоря. Най-парадоксално е, че плащаме такса смет, а сметоизвозване липсва. Докога ще плащаме за нещо, което не ползваме?
Вторият ми въпрос е свързан с газифицирането на града. Кога ще се случи и при какви условия?
Не на последно място въпрос свързан с кабелните и интернет оператори и техните висящи и стърчащи кабели по фасадите на сградите.

Планиран е ремонт на улиците във вилните зони. Заради липсата на улична регулация и канализация улиците ще бъдат покрити с чакъл и фрезован асфалт. Да, има и идея за изграждане на канализация, но тепърва ще се проектира, след което ще се търсят пари за изграждането й. Не познавам конкретния случай за начисляване на такса смет, но припомням, че тя е съставена от няколко компонента. Ако нямате сметосъбиране и сметоизвозване, то не се начислява. За по-точна информация за вашия имот се обърнете към Общинска данъчна дирекция.

По втория въпрос за газификацията, тя е в ход. Има фирма, която се занимава с това. Това е „Сити газ“. Условията можете да научите в офиса на фирмата.

Вече са газифицирани почти всички общински сгради, детски градини, училища.

17. Тодорова

12:00, 19.09.2017

Искам да попитам кога ще се ремонтира тротоара по ул. Дунав в отсега от м-н Тракия до кръстовището с бул. Васил Левски. Всички плочки са разместени и криви, а когато завали дъжд не знаеш къде да стъпнеш, защото плочките мърдат и целият ставаш мокър? Благодаря.

Този тротоар е планиран за ремонт, който ще бъде извършен, след като завършат ремонтите в други части на града.

18. Аида

12:02, 19.09.2017

Докога ще търпим музиката от танцовия състав на пл.Атлантически /зад Аида/- всеки ден от 17 до 20 часа музиката е до дупка, обаждали сме се много пъти, но никой не взема мерки. Даже и събота и неделя - танци да дупка, една и съща музика - това не се търпи, не можем да отворим прозорците, целият площад гърми.

Служители на служба КОРЗ ще извършат проверка по случая.

19. НикМик

12:04, 19.09.2017

Г-н Беливанов, имахте идея да санирате и пуснете в експлоатация изкуственото езеро до лятното кино на Кенана. Идеята е чудесна.Това беше прекрасна атракция за парка и града. Ще бъде ли реализирана?

Има идеен проект за аква парк, но схемата за изграждането е доста голяма –около 5 милиона лева, с които Общината не разполага. Не съм се отказал. Проблем е, че една част на езерото попада в частен имот и до него има частни сгради /бившият ресторант „Кенана“/ Продължават преговорите със собственика. Търсим и вариант за ремонт само на езерото.

20. НикМик

12:08, 19.09.2017

Кога ще се изградят пътищата и канализацията в кв. Кенана? Редно ли е за имот без път, вода и ток да се събира такса смет?

Предстои изработването на Общ устройствен план, готово е задание за него. В този устройствен план се определят зоните за строителство на града така също пътната инфраструктура. Наличието му е условие за кандидатстване и разработване на проекти, в това число за канализация. За начисляването на такса смет припомням, че тя е съставена от няколко компонента. Ако нямате сметосъбиране и сметоизвозване, то не се начислява. За по-точна информация за вашия имот се обърнете към Общинска данъчна дирекция

21. В.Георгиев

12:12, 19.09.2017

Искам да попитам г-н кмета, защо от година две поне, не се чисти квартал Орфей от Веспрем нагоре , а само до блок 17, след този блок нагоре не се метат и чистят бордюрите по основните пътни артерии, само веднъж се изчистиха като идвава ВИП персони да подновяват строежа на църковния храм на Веспрем, след това пак същото , да не говорим, че в квартала улиците не са мити сигурно от 10 години, но и да не се метат вече е прекалено, при въпрос към служителките, които чистят отговора беше че така им е казано. Защо е така и означава ли това, че хората от горните блокове са спрели да плащат данъците си? Благодаря!

Ще предам въпроса Ви на ОП „ Екопрогрес“.

22. Miss

12:19, 19.09.2017

Градът е пълен с бездомни кучета. Нали се строеше приют? До кога ще ни е страх по улиците?

Общината има договор с ветеринари, които улавят, обезпаразитяват и кастрират бездомни кучета. Ако уловеното животно отговаря на условията на закона, ветеринарите могат да пристъпят и към евтаназия. Нормативната уредба в това отношение е изключително строга.

А приюта, който се строи, е временен. Т.е животните ще престояват там само определено време след манипулациите. Постоянен приют не е по силите на почти никоя община в България.

23. 123

12:19, 19.09.2017

От 1981г. когато е открит блока на "Валентина" на бул.Раковски 13, зад блоковото пространство (където е и паркинга и детска площадка), НЕ е метено от "Чистота" никога, Не е мито веднъж дори и НЕ е асфалтирано никога досега! Също искам да питам и кога ще отстраните грозните кабели опънати по фасадата на блока от всевъзможни опратори и кабеларки! Благодарим Ви предварително,ако решите да сторите нещо по въпроса!

Ще обърна внимание на фирмата отговаряща за чистотата за мястото. Входирайте искане за ремонт на площадката в общината, за да бъде планирано такова.

24. Георги Христов

12:28, 19.09.2017

Г-н Беливанов, какво стана с обещанията за Бента на улица Дунав? От 2 години чакаме! А има и изготвен проект,за който сигурно някой е взел и парички......?

Извършена е профилактика на изпускателните тръби, от една година следим ситуацията , не се е появил проблем. Специалистите продължават да следят пропускателната способност на съоръжението.

25. Kostova

12:28, 19.09.2017

1) Кога ще се оправи пътя до село Елена , общ Хасково???. Целия път е осеян с дупки , няма банкет и храсти покриват част от пътното платно. На места няма видимост.
2) Кога село Елена ще има изградена канализация и кога ще се запушат дупките по двете улици в селото????
3) Кога ще се асфалтират и други улици в селото??????

Предстои сключване на договор по две обявени обществени поръчки- за ремонт на общинска пътна мрежа и ремонт на улична инфраструктура в селата. За съжаление няма да могат да бъдат асфалтирани всички защото средствата са ограничени, ще бъде ремонтирана най-компроменитараната асфалтова настилка.

27. Гражданка

12:31, 19.09.2017

Въпросът ми е към г-н кмета Добри Беливанов отностно санирането на панелките.Живее в ж.к. Бадема бл. 30 вх.Б тъй като не стигнахме до съгласие с другият вход А и нямаме направено сдружение заради 2 човека които не искат саниране на блока може ли да се изпрати комисия която да види и прецени вход Б. Входа от 5ти етаж до 1 ви като завали дъжд стига чак на 1 вия етаж водата . На стълбището в ъглите панела е пропукан. Ние също плащаме данъци на тази община. През месец май написахме писмо до кмета за ремонт на тротоарните плочки получихме отговор от зам. кмета Балкански ,че общинската фирма Екопрогрес ще прави ремонта и до там. Имам забележка към фирма "Екопрогрес"- нека техничката, която отговаря за нашият район, да си върши работата както трябва да си кара работничките да чистят и пред нашият блок. Да се надявам ,че ще бъда чута и разбрана.

Към момента по Националната програма за енергийна ефективност Общините не регистрират сдружения на собствениците по разпореждане на МС. След като нямате съгласие между собствениците за регистрация на сдружение такова не може да бъде направено. Няма вариант комисия да оцени състоянието на блока и да разпореди ремонт, не е възможно общината да ремонтира частен имот. Вариантът Ви е бил включване в националната програма или ремонт със средства на собствениците на апартаментите.

28. Kostova

12:33, 19.09.2017

1)Кога СУ "Васил Левски" Хасково ще има гумирана площадка за игра на открито на някакъв вид спорт???? Децата от училището няма къде да проведат часовете по физическо възпитание на открито , но имат общински паркинг в двора.!!
2)Кога ще се сложат спортни уреди в същото училище?????

Това е въпрос , който стои пред повечето хасковски училища. С идеално оформени дворове и места за спорт сега са ОУ“ Св.Иван Рилски“ и ОУ „ Ш.Петьофи“, които бяха ремонтирани по ОП „ Региони в растеж“. За останалите училища също се търси вариант за благоустрояване и модернизиране.

29. Мария Иванова

12:39, 19.09.2017

КОГА в град ХАСКОВО ще се направи плувен басейн,който да се ползва целогодишно?

Има идея за изграждането на плувен басейн в града. Общината търси възможност за финансиране на проекта.

30. Делчо Бойдев

12:49, 19.09.2017

От около година покривът на зеленчуковия пазар на ул. Мадара е повреден.

Сигналът Ви е предаден на ОП“ Екопрогрес“ , ще бъде извършен ремонт.

31. Г. Барсаков

12:51, 19.09.2017

Имам следните въпроси:
1. Кога ще се асфалтират улиците и ще се прекара канализация в Кенана, при положение, че вече има проект?

Предстои изработването на Общ устройствен план, готово е задание за него. В този устройствен план се определят зоните за строителство на града така също пътната инфраструктура. Наличието му е условие за кандидатстване и разработване на проекти, в това число за канализация.

2. Кога ще се направи околовръстния път от Болярово към Кърджали?

Изграждането на такъв път към момента е само идея. Няма проект, няма финансиране.

3. Кога ще се оправят шахтите по улиците, които са по една педя по-ниски от асфалта?

Поетапно се ремонтират такива шахти.

4. Кога ще се монтира брояч за оставащо време на светофарите до АГО и Цигарената, при пложение, че са задължителни по закон?

Планирано е монтирането на такъв брояч.

5. Кога ще има глобен поне един човек, че си разкарва кучето на забранено място, при положение, че има табели и наредба?

Разпоредено е на служба КОРЗ по-стриктен контрол относно регистрацията и разхождането на домашни кучета.

6. Няма телефон или поне на хората не е известен такъв, на който може да се подаде сигнал за нередност към КОРС, напишете го телефона, хората да могат да сигнализират!

038-603 339

7. Въпрос към кмета: г-н Кмет, вие не забелязвате ли нередностите из града, които са очевадни на места?

Виждам много нередности, но няма как всички да бъдат решени с “вълшебна пръчица“, работи се по много проблеми и сега други са планирани.

8. Мислите ли за подобряване на транспортната инфраструктура, чрез изграждане на нови улици? Например да свържете Куба с Орфей?

Цялата улична мрежа на града е заложена в общия устройствен план. Както вече отговорих предстои възлагането на разработването му. Специалистите ще преценят къде е необходима нова улица. Но за всяка такава идея е добре да има идея от къде ще се финансира. Общинският бюджет годишно е около 60 милиона, само около 3,5 милиона от него са за капиталови разходи т.е строителства и ремонти. Тази година общината асфалтира пътища в селата и града за над 2 милиона лева. Ремонтират се тротоари, общински сгради. Сами можете да прецените , че такъв проект изисква много средства. Ако се намери външно финансиране няма причина да не бъде направено.

32. Въпрос

12:51, 19.09.2017

Кога ще се забрани преминаването на тирове по бул.Илинден който е целия разбит и се е превърнал в околовръстен път. И кога ще се увеличат легналите полицаи по същия този булевард? Проблемите в града са трупат без да се разрешават и нещата изглеждат без контрол. Бъдете по-бързи в действията си не се мотайте за елементарни неща се чака сумати време.

Преминаването на тежки камиони по булеварда е забранено. Ще обърна внимание на контролните органи за по-строго следене за спазване на забраната.

Изграждането на „Легналите полицаи“ е по решение на общинската транспортна комисия, ако тя прецени ще бъдат направени. Комисията разглежда и предложения на граждани.

33. Нина

13:02, 19.09.2017

Кой следи за поливането на градинките? Наблюдавам как се пуска маркуча и се оставя дълго време да тече вода на едно място. Днешен пример е поливането на тревната площ между паметника на Незнайния воин и библиотеката. До клуб "Заря", който е доста съмнително място, където се събират младежи /добре е някой да провери за цигари и алкохол/, има градинка, в която нищо не расте, но има табела, че тази красота е сътворена за нас, също се полива.
Другото, за което е добре да се провери е защо светофарът за пешеходци на автогарата е само 13 секунди. Потокът от хора там е постоянен и голям. Не се смогва!

Градинките и парковете се поддържат от ОП“ Екопрогрес“.В ход е есенното зацветяване на площите.

Ще сезирам транспортната комисия да проверят дали е оптимално времето за преминаване на пешеходци на този светофар.

34. Г-н Михайлов

13:11, 19.09.2017

Добър ден, ще се радвам наистина ако Общината ми отговори, въпросът ми засяга всички жители на града - нас не ни интересува Прокуратурата да продължи разследването за уран във водата, интересува ни какво се прави за да се докара по-скоро вода в града от друг източник. Има ли смисъл в 21 век да се носи с водоноска вода за пиене и готвене като след като седнеш в което и заведение да било пиеш кафе с уран? Надявам се, че тая рубрика няма да е само " Кервана си върви а кучетата си лаят" Благодаря Ви !

Общината работи по възлагането на изграждането на нови кладенци за питейна вода, по разпореждане на МС, от където бяха отпуснати близо 2 милиона лева за дублиращи кладенци за вода. В ход е изграждането на първите четири от тях в Северна зона. Тече обществена поръчка за още четири дублиращи кладенеца.

Да, разговарял съм със специалисти, според които е добре да се търси друг източник на вода за Хасково , най-добре открит.

35. Майка

13:14, 19.09.2017

Моят въпрос е защо в центъра на Хасково се движат автомобили при положение, че постоянно тичат деца? Това беше абсолютно забранено!

За къде става въпрос? В пешеходната зона на града имат право да влизат автомобили само за зареждане на търговски обекти или свързани с ремонт на определени съоръжения. Влизането в зоната е със специални разрешителни и под контрола на КОРЗ и Общинска полиция.

36. Бул Раковски бл909

13:18, 19.09.2017

Искам да попитам :
-Кога комшийката под мен на 3 етаж ще спре да готви в банята ?
-Кога комшията от 4 етаж ще спре да тропа нощно време и да надува музиката ?
-Ще може ли комшииката ,дето работи в болницата от 7 етаж да дойде да е почерпя едно кафе в къщи ?
-Ще може ли комшията над мен да спре да изхвърля пепелника от терасата ?
Комшията Ставри ако може да паркира както трябва ,че заема място за две коли ?
Кога комшията бай Иван ще си плати таксите за асансъора ?
Ще може ли Станчо от 9 етаж да спре да гледа кокошки в мазето ?
На комшията Кольо от 8 етаж климатика му капе по стената и долните етажи мухлясват -кога ще го премести ?
Кога Станка от 8 етаж ще си оправи теча в банята ,че отдолу мухлясахме ?
Кога домоуправителя ще направи събрание за да съберем пари да оправим стълбището и противопожарните кранове -кога ?

Това са въпроси, които не са от компетентността на кмета.

37. Г-н Михайлов

13:20, 19.09.2017

Г-н Беливанов, под наименованието Община, само гр. Хасково ли подразбирате? Заповядайте във Войводово например ако искате да видите следите от танковете, не са ни асфалтирвали улиците от Възродителния процес, няма да е лошо да се посъветвате с Община Стамболово например как успя да постигне това дори и до последната къща в най- изоставените махали....

Предвиждаме поетапни ремонти в селата. Тази година за това са предвидени над 1 милион лева , до дни започва изкърпване на улици в селата и преасфалтиране на отсечки от общинската пътна мрежа.

Община Стамболово успя да асфалтира улиците си защото има възможност да кандидатства по Оперативна програма за Развитие на селските райони, която има линии за финансиране за ремонт на пътища. Община Хасково не е в категорията „ селски общини“ и няма право да кандидатства по тази програма.

38. АНГЕЛ

13:28, 19.09.2017

Здравейте г-н Беливанов, ще си позволя да видам съвет как и къде на направите велоалея,(явно вие и вашият екип не се сещате). Моята идея е велоалеята да бъде изградена на ул"Звезден път” която отива до Парк Кенана. Това ще позволи целият Кв. Орфей да отива до Кенана за броени минути и дори една голяма част от други квартали. Всички майки с малки деца ще могат спокойно да се предвижват до Парк Кенана .Всъшност първо да ви попитам дали знаете къде се намира тази улица и в какво състояние е в момента. Аз живея в този квартал и повярвайте ми тази улица олицетворява вашето управление до момента. Веднага искам да кажа, че аз и моето семейство гласувахме за Вас, за партия Герб и включително за настоящият областен управител (Станислав Дечев). Най учтиво ви каня да дойдете и да видите състоянието на улицата. Улици в такова състояние може би няма и в дълбоките Видински села. Вие знаете ли, че идва зима и при първият дъжд децата ни трябва да обуват ботуши за да мога да ходят на училище и детска градина, плащме такса смет, а кошове няма, за снегопочистване да не говорим, за нормална вода и канализация дори не смеем да си мечтаем(само да напомня, че живеем в 21 век в държава членка на Европейски съюз) Г-н Беливанов, ние, живущите в кв.Куба 2, искаме простички неща, а именно тази прословута улица да бъде ремонтирана. Искам да ви напомня за слогана на партия ГЕРБ в предизборната кампания- (ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ХАСКОВО ) . Искрено се надявам следващите две години от вашето управление да бъдат по-успешни. Желая ви успех! Дано не съм бил много критичен, но за жалост това е истината, не вървим в правилната посока!

Нека не звучи като оправдание, но за пореден път отговарям, че изграждането на нови улици и велоалеи се определя от Общия устройствен план, който вече е на етап възлагане на разработване. Хасково няма такъв план, Моят екип успя за изключително кратки срокове да разработи заданието, за няколко месеца успяхме да съберем всички необходими съгласувателни документи, за сравнение други общини им отнема години. На последната сесия на Общинския съвет бе решено да бъде възложено изработването на общ устройствен план.

Пак от този план зависи и изграждането на канализация.

Такса смет е от няколко компонента- сметосъбиране и сметоизвозване, за поддържане на чистотата на териотриите за обществено ползване и за обезвреждане на битови отпадъци и поддържане на депа за битови отпадъци. Там, където няма сметосъбиране и сметоизвозване, не се начислява този компонент, моля дайте конкретен адрес в Общинска данъчна дирекция за да се провери дали ви се начислява пълна такса смет или само определени компоненти.

39. ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

13:30, 19.09.2017

Защо тротоарът пред блока на ул."Цар Калоян", който е синя зона, не се мете ежедневно?

Почистването е по определен график.

40. Апостол

13:32, 19.09.2017

Г-н Беливанов какво стана с ромските сватби нали щяхте да им забранявате, сега са почти през вечер ?

Издават се разрешителни за тържества на открито само за петък и събота за определен период от време, според Решение на Общински съвет – Хасково.

41. СТРАШНИЧКО

13:33, 19.09.2017

Това, че има марки по ушите на бездомните кучета, не означава че са безопасни. Преди няколко вечери на ул. Самуил пред входа на един от блоковете имаше четири кучета които си играеха, видях, че са маркирани, но не смеех да доближа и вляза във входа. Ами можеха и с мен "да си поиграят", въпреки че са маркирани / разбирай обезпаразитени. Това ли е борбата с бездомните кучета???

Община Хасково спазва законите в България. Евтаназия е разрешена само при определени условия. Надявам се, че прилаганите мерки ще ограничат популацията на кучетата.

42. Спънат

13:42, 19.09.2017

Въпросът ми е: Има ли някой в общината който да отговаря за тротоарите? В началото на ул.Арда до аптека Гален има разместени плочки, после на моста, преди врати Росал, има още и преди кафене Чилаут до спортната зала, проверете тези места и ги оправете, хората се спъват, особено възрастните!

Сигналът Ви е предаден на ОП“ Екопрогрес“ това е предприятието , което се занимава с ремонта на тротоарите.

44. Спортист

14:06, 19.09.2017

Искам да ви попитам - защо никой не поддържа осветлението на парк Кенана, едно хубаво място има за разходка, а е тъмно като .... То чак и страшно на места, да не говорим, че по малката алея която е за спорт (предполагам) е неизползваема нощем.

Осветлението се поддържа от ОП“ Екопрогрес“, съществуващите осветителни тела са профилактирани. Работят. Алеята , която предполагам визирате няма изградено осветление. Обмисляме изграждането на осветление така също и около стадион „ Хасково“

45. Деси

14:14, 19.09.2017

Г-н Беливанов,редно ли е родителите да носят вода в градините?По точно 10-та и като им свърши водата, да се дава от чешмата?

Доставката на вода в детските градини се извършва по заявка на директорите на градините, общината възстановява средствата за закупуването на водата. Не мога да коментирам дали и кога е давана вода от чешмата на децата.

46. мушо

14:18, 19.09.2017

Искам да попитам. Кога най накрая ще се пусне в действие приютът за бездомни животни или пак е усвояване на средства и пари без да се прави нищо повъпроса. Както хората така и животните имат право на шанс за живот. Има ли желание има и начин, няма ли желание има оправдание!

Изгражда се временен приют за безстопанствени животни. Проекта е съгласуван с БАБХ. Предстои обявяването на обществена поръчка за довършването му в съответствие с изискванията.

47. Марса

14:24, 19.09.2017

- Защо не се упражнява контрол на паркираните по тротоарите автомобили, вкл. по улици, където има т.нар. ''синя зона''? В случая вредата е двойна - паркиране, без да се плаща на гърба на добросъвестните и повреждане на тротоарите?

Възложил съм по-строг контрол на паркирането на Общинска полиция и КОРЗ. Над 370 са глобите за неправилно паркиране, наложени от КОРЗ от началото на годината досега.

- Какви мерки са взети до момента по отношение на организацията на движение по възловите булеварди и улици, с цел облекчаване на трафика?

Обмисля се реорганизация на движението, по скоро ограничаване на паркирането по част от централните улици.

- Защо състоянието на пътните настилки не се подобрява, същевременно не се отстраняват и абсолютно излишни ''легнали полицаи''?

Изграждането на неравностите за ограничаване на скоростта става с решение на „ Транспортна комисия“ отстраняването им също. Моля конкретизирайте за кой точно“ легнал полицай“ става въпрос.

- Общината планира ли да кандидатства по програмите за ''Интегриран градски транспорт'', какво се случва по отношение на масовия градски транспорт - автобусен и тролейбусен?

Община Хаково е можела да кандидаства по ОП „ Региони в растеж“ по програма за „ Интегриран градски транспорт“ преди години, но не го е направила заради липса на предпроектно проучване за наличие на необходимост от участие в тази програма.

Сега не е възможно да се кандидатства за финансиране по тази линия.

Търсят се варианти за подновяване на тролейбусите и подмяна на автобусите с електробуси.

- Защо на пръв поглед елементарни проблеми, станаха от обществено значение /бездомни кучета, цена и качество на питейната вода/ и за съжаление по никакъв начин не се търси разрешението им?

Бездомните кучета не са проблем само на община Хасково, дори не са проблем само на български общини. Бездомните животни са и заради безотговорността на много от гражданите, които си вземат домашен любимец без да осъзнават ангажимента, който поемат с него и по-късно се „освобождават“ от животното. Така също допускат размножаване на кучета, а малките ги изхвърлят.

Не мога да се съглася, че общината не полага усили за ограничаване популацията. Правим всичко позволено от закона - има договор с ветеринари, които обработват кучетата/ кастрират, обезпаразитяват и маркират/ . Предстои обявяването на обществена поръчка за довършването на временния приют за безстопанствени животни, където ще работят хасковски лекари. Но там също няма да бъдат умъртвявани животни, нито ще живеят постоянно. Подобен разход не е по силите на никоя община. Според специалистите единственият начин за намаляване на популацията е именно кастрацията на животни.

- Какви са плановете на Общината по отношение на културата и спорта - бази, програми и мерки за възвръщане на традициите?

В ход е обществена поръчка за ремонт на отоплителната инсталация и санитарни помещения в читалище“ Заря“. Така най-голямата зала в Хасково ще бъде използваема и през зимата, което не се е случвало от повече от 30 години. Общината спечели проект по Трансгранично сътрудничество, по който ще бъде подменено осветлението и озвучаванетона сцената на читалище „ Заря“. Пак по този проект предстои подмяна на осветленето и на сцената на ДКТ „ Иван Димов“, там ще бъде доставена и нов вид мултимедия, която ще позволява превод на спектакли от друг език.

По отношение на спорта повече от половин милион лева отпусна Министерството на спорта за ремонта на стадион Хасково. Подменено е изцяло тревното покритие, изградена е изцяло нова лекоатлетическа писта.

Със собствени средства е ремонтиран покрива на залата за борба на стадион „ Младост“ , подобен ремонт е бил належащ от години, защото при всеки дъжд и топене на сняг покривът протичаше. Предстоят още ремонти в тази зала. Имаме планове за ремонт на стадион „Младост“.

Едно запустяло игрище „ Юнак“ се превърна в прекрасен комплекс за тенис , общината предостави мястото, а клуба по тенис „ Хасково 2015“ извърши реконструкцията. Винаги бих подкрепил едно частно начинание в тази посока.

Търси се вариант за ремонт на зала „ Дружба“. Предстои ремонт на покрива за залата за гимнастика „ Юнак“.

48. Майка

14:30, 19.09.2017

До кога децата ни ще ядат храната от Дусман?

Общината има договор за доставка на храна. Знаете, че преди години бяха закрити и разформировани кухните в детските градини. Сега възстановихме една кухня в детската градина в кв.“ Орфей“ предстои набирането на персонал, обявяването на обществена поръчка за доставка на продукти. Дотогава общината има сключен договор с ВНП „ Фасилити“

49. ОБеЩанияяяяяя

14:30, 19.09.2017

В Предизборното си Гостуване в Болярово Обещахте тази година маи 2017 Детски Площадки в Болярово и Нов благоустроен център Хасково нет го отрази има статия
ЗАЩО ИЗЛЪГАХТЕ.ИЗВИНЕТЕ СЕ

Не съм излъгал и няма за какво да се извинявам. В ход е обществена поръчка за изграждането на осем детски площадки в града. В тази обществена поръчка е и изграждането на детска площадка в кв.“Болярово“.

50. хасковлийка

14:42, 19.09.2017

Кога най после в тоя град ще има още една транспотна фирма която да обслужва градския транспорт. Омръзна ми да пътувам в разбити и мръсни маршрутки, нямат конкуренция и си развяват байряка както им е кеф! Кой контролира дейноста им питам ?

Предстои обявяването на обществена поръчка за обслужване на градската транспортна мрежа. Държавната автомобилна администрация контролира автобусите.

Бел. ред. Втората част от въпросите към кмета и неговите отговори очаквайте утре. Въпросите, които не са от компетенцията на общината, както става ясно от отговорите на градоначалника, ще бъдат зададени на съответната институция.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (28)

  • 1
    От
    от бул Илинден
    31 -13
    16:41, 18 окт 2017
    Постарала се е г-жа Иванова Пр-ката на Беливанов. Той две изречения не може да свърже та отговори ли ще дава.
    Добавка - бул."Илинден" е точно за преминаване на тежкотоварни автомобили и е разрешено. Преди да отговаряте , Иванова запознайте се!
    • Тъ
      Тъп комплот
      7 -11
      09:34, 19 окт 2017
      Що не се спрете вече бе Гербаджийски тролове? Колк... Виж коментара
  • 2
    Он
    Он40
    13 -1
    16:51, 18 окт 2017
    Кога ще се оправят улиците на Сточна гара ......теча на канал.след всеки дъжд-до
    Топливо??????
    • Он
      Он40
      8 0
      16:55, 18 окт 2017
      А ул.Панагюрище-Петрич
    • Из
      изненада
      17 -1
      17:30, 18 окт 2017
      Къде се е чуло и видяло арменец да живее на сточна гара?
  • 3
    Ив
    Иван от улица Петрич
    15 -2
    17:04, 18 окт 2017
    Кога ще се заемете с улица Петрич вече над 20 години ни лъжат. Как на Кенана оправихте всичко, а тук не може. Какво ни лъжете непрекъснато , че нямало пари. За Кенана как има а тук за една улица няма. Тук дойде г-н Балкански с една госпожа, на която и пожелаваме да живее на тази широооооока улица и видяха за какво ства въпрос. Това отношение е нечовешко. Време е поне вие да промените нещо.
  • 4
    Am
    aman
    10 -7
    18:03, 18 окт 2017
    Кога ще САНИРАШ
    или само като санира квартала си Хасково приключи
  • 5
    Mi
    Mitko
    10 -3
    18:26, 18 окт 2017
    Ами пак за сточна гара.Когато завали на входа на квартала, точно до комулаторна станция където се минава върху линията става езеро ,защото от двата края има натрупани боллуци и пешеходците не могат да преминат изобщо.Това лято е чистено но недочистено след дъжд пак се образува огромна локва
  • 6
    Ня
    Някой
    27 -12
    18:54, 18 окт 2017
    На мен кмета ми стана ясен. Ако искам да ми асфалтира улицата, трябва да го заведа в Монако и там да го возя на Бентли. Като го прибера, до 1 седмица ми е асфалтирана улицата.
  • 7
    Ни
    Никой
    22 -6
    19:15, 18 окт 2017
    Пестеливи отговори, дори някои от тях не носят новости, а са претоплени манджи... Понеже г-н кметът твърди, че са безкомпромисни към спиращите ''безплатно'' по тротоарите, успоредно на сините зони, мога да посоча конкретика, в една от улиците зад общината... но понеже явно въпросните лица са протекциите на определени хора, близо 3 години така и промяна няма... Излишно си губим времето да питаме, при положение, че от прочетеното личи, че никаква промяна няма да има - 2 години се повтарят едни и същи отговори, а за нещо ново и различно промяна няма... Все едно не сме областен град, а селско кметство - решаването на битовизмите приемаме за някакви грандиозни ''политики''
  • 8
    Посмях се, а тъжната констатация е, че или въпросите не са към него или се отговаря в бъдеще време. Лошо е, че в Хасково никой вече не вярва в бъдещето. Пълен смях!
  • 9
    Ко
    Кой чо
    21 -11
    19:25, 18 окт 2017
    Ало Дреам тиме, кога ще си приберете Безценното от Екопрогрес?
  • 10
    Bl
    blabla
    14 -4
    21:02, 18 окт 2017
    Бездомни помири, и синя зона. Това ли е най-големият проблем на Хасково. Защо никой не пита за липсата на инвестиции.
    • Ян
      Янков
      5 -2
      11:25, 19 окт 2017
      Преди да блабла-кате, моля да се информирате.За последните две години, в региона няколко международни компании, започнаха бизнес. Язаки БГ, Ариете , Щрабаг , в момента се строи завод за автомобилни фарове.Но трябва да се вземе предвид факта ,че в град, в който покупателната способност на населението, е под средната за страната, трудно се правят инвестиции. За това Ви моля, не пишете за неща, от които не разбирате.
      А ако това Ви се струва малко, като инвестиции, ще очаквам, да ми разясните.
    • Bl
      blabla
      3 -1
      13:10, 19 окт 2017
      да те информирам, че това е в землището на Димитровград
    • Ян
      Янков
      3 -2
      13:22, 19 окт 2017
      Явно, информацията Ви, е доста оскъдна. Но да , заводът на Язаки, по документи , е в Димитровградско землище.Не разбирам от кадастър, но как е станало така, че на два километра от Хасково,започва замлището на Димитровградска община - не мога да кажа. Само че , до колкото си спомням, идваше реч за инвестиции, а не коя нива на кого е. А и чаках от Вас конкретика, а не общи приказки, чути в кварталната кръчма.
    • Bl
      blabla
      2 0
      15:54, 19 окт 2017
      добре , я ми кажи данаците къде ще отиват? в чия хазна
  • 11
    Ко
    Кой пише
    9 -3
    23:15, 18 окт 2017
    Пъблик рилейшънс е отличителна управленска функция, която помага за установяване и поддържане на двустепенна комуникация, разбирателство, одобрение и сътрудничество между една организация и нейните потребители. Включва управление на проблемите и на резултатите; помага на мениджмънта да бъде непрекъснато информиран и отзивчив към общественото мнение; определя и набляга на управленската отговорност за обслужване на обществените интереси; помага на управлението да е винаги наясно със ситуацията и ефективно да използва промените, за да служи като една ранна предупредителна система.
  • 12
    Лъ
    лъжец7ngnt
    12 -5
    07:41, 19 окт 2017
    Излез и говори какво писмено ще отговаряш,ако на едно нещо може да каже какво е отговорено аз ще се прекръстя.
  • 13
    Гр
    гражданка
    10 -2
    08:31, 19 окт 2017
    Не видях отговор на въпроса ми за мръсотията в подлеза на Орфей
  • 14
    Ди
    Димитър Димитров
    12 -3
    09:17, 19 окт 2017
    Това не са отговори,това е мижи да те лъжа.
  • 15
    Ko
    kovo
    9 -5
    09:29, 19 окт 2017
    Драги съграждани, по-полека с оценките. Проблемите за които говорите не са от вчера (от 2 години). Имаше един бивш Кмет, който вместо улици правеше предимно тротоарите, дори там, където не бяха толкова необходими, а в центъра се вижда, че наклоните не са към шахтите. Нека троловете му малко да се снижат. Това се е трупало и не може да се реши "от днес за вчера". Малко спокоен тон не е излишен.
  • 16
    Тъ
    Тъп комплот
    5 -8
    09:33, 19 окт 2017
    Що не се спрете вече бе Гербаджийски тролове? Колкото повече дрънкате простотии толкова повече затъвате. Кмета вече е ясен , че друг мандат дори и не иска ама можехте да го използвате да ви помогне за друг мандат на ГЕРБ вие се скарахте с него? Що? Пари ли не могат да поделят ??? Много български поговорки има за тоя случай: " атовете се ритат магаретата страдат" - и е много точна в случая тази
    То виждате ли се всъщност колко сте пишещите - 10-тина коментара. Мога сигурно поименно да изброя кой от гербаджиите пише. Всъщност всеки може да публикува сигурно по два три коментара-един от телефона, един от службата, един от домашния компютър....някои имат и по два телефона и таблет... Ай да не почвам с имената. Лошо е, че сайта допуска анонимни коментари. ПИЯРКАТА ви виновна, била отговаряла тя, що да не е писала под ваша диктовка, нали преди време беше на ГЕРБ пияр ... Мислите ли че нещо ще излезе от общината без да го е видял кмета? И чета разни коментари ми то нищо не е при него- нали има назначен виден гербаджия шеф на Екопрогрес?? А тоя май съботира работа на общината а? Пращат му разни сигнали ...уж май разпоредил... . Я да излезе тоя юнак с кецовете, смъкнатите гащи и каскетчето да каже защо не слага плочки? Къде е проблема? Ако няма пари да слага плочки да иска от Общинския съвет- да се мотивира, че златния Георги Иванов не е поддържал тротоарите и сега голяма част от тях имат нужда от ремонт-ще го разберат другарите му, нали и той е бил съветник от ГЕРБ. Сега нещо по събрания е срещу кмета и дори в специални изказвания пред 400 души в залата той каза " от мен зависи благоустрояването на Хасково"..а няма ли тука нещо мътно??? Що нарежда кмета пък той не го върши-аз за себе си си имам отговор.
    • Ами махнете го като искате, но моля не слагайте някой деан петков, защото нищо няма да се промени! Там трябва да влезе някой дето яко да се размаха защото това предприятие нищо не прави!Ха да видим кмета може ли да намери поне един човек подходящ за длъжността която заема!
  • 17
    Ва
    Ваня
    17 -5
    09:44, 19 окт 2017
    Аз пък да питам сега като сте разбрали че е асфалтирано в повече пред хотел Европа и казахте че което е в повече Стаматов сам ще си го плати.Та, аджеба ние по какъв начин ще разберем че той си го е платил? Документ ще покажете за извършено плащане? Какво ще направите? Или това е само поредната лъжа?
  • 18
    41
    412385
    1 0
    11:52, 19 окт 2017
    Докога в образованието ще има началници в пенсионна възраст, дето отдавна трябва да са пенсионери по закон. Или за тях закона не важи. Така стоят нещата от много години в ОУО с пом.директорката **************. РУО се правят на глухи, а вие си измивате ръцете с оправданието, че други отговарят за подобни нарушения. Стига сте делили хората на наши и ваши. Не се излагайте и не делете хората.
  • 19
    Бу
    будна
    4 0
    22:07, 19 окт 2017
    Всички отговори са пожелателни и оправдателни,нищо конкретно-без срок и отговорни хора или институции.Щял да предаде на разни комисии,Екопрогрес и т.н Нали Екопрогрес е общинска фирма?!Както и Тролейбусния транспорт.За такса смет при липса на сметоизвозване,дори контейнери,от години плащаме неимоверно големи такси.Сега ни препраща към Общинска данъчна служба.Те на кого са подчинени???!!!!
    Дали като отидем и подадем жалба ще ни върнат парите за годините назад??!!!
    Града тъне в мръсотия,чистачките от Екопрогрес,размятат метлите и отчитат дейност,чоплят семки.Градинките са под всякаква критика.Пътищата в дупки.
    Обещания,оправдания и пак обещания и оправдания................................ДОКОГА!!!
    Нали гражданите на Хасково са Ви избрали,тогава бъдете КМЕТ на място и на гражданите на града в който и Вие живеете.
  • 20
    Жа
    жалка картина
    0 0
    17:28, 20 окт 2017
    Кмете кмете...., освен да се оправдавате друго можете ли?Какъв кмет си като нищо контретно не отговаряш, дори и за елементарни въпроси. Защо гласувахме за теб, като за един въпрос нямаш категоричен и отговорен въпрос и позиция. Нали за това си кмет, ако нямаш властта да промениш нещо самият ти, значи не ставаш и по добре да не получаваш заплата, да те няма да го кажа директно. Ако ти не можеш да имаш влияние в структори общински като Екопрогрес и т.н и не можеш да ги инспектираш и да ги контролираш за това къде и как работят и защо не работят, отивай на село да пасеш овцете! Дано сте ме разбрали, нищо лично. Този град и хората, които живеят все още в него и си плащат съвестно данъците,имат нужда от истински управленци, които знаят за какво става дума. До момента по никакъв начин не оправдавате доверието, което получихте от хората.....в момента града почива само на стари лаври и на съграденото от предшественика ви, за съжаление! А наистина хората вярваха, че постигнатото ще продължи напред и нагоре.....в това число и аз......като в думите си не вмъквам никакъв цвят и партии а единствено факти и резултати. Вие за момента нямате никакви резултати, нищо реално и мащабно и положително не е променено в града от както сте вие кмет, освен че вече няма такса от 1 лев при влизане в гробищния парк на пловдивско шосе, това е единствения реален плюс, който са усетили хората. Време е да се направи нещо за хората, и въпреки многото скандали от последните месеци, да Ви запомнят с нещо добро , това е моят съвет към Вас.
Последни новини