От х:

Днес в x:

Лондон и Брюксел ускоряват преговорите за Брекзит

Премиерът на Великобритания Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведоха "конструктивна приятелска вечеря", на която основното ястие в менюто бяха разговорите за Брекзит, предаде "БиБиСи".

Двамата са разговаряли за необходимостта от това Великобритания да продължи преговорите за напускането на ЕС. Мей и Юнкер са се обединили около това, че дискусиите около "развода" трябва да бъдат ускорени през следващите месеци.

В средата на миналата седмица главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви на пресконференция, че преговорите с Великобритания са в задънена улица.

Преговорите през миналата седмица приключиха без реален резултат, след като Лондон не се ангажира с конкретна сума за уреждане на финансовите въпроси с Брюксел, което според Барние е "обезпокоителна" безизходица. Брюксел отказва да преминат към втората фаза, а именно започване на преговори за бъдещите търговски отношения, докато не се уредят три ключови въпроса: финансовите задължения, правата на гражданите на ЕС на Острова и ирландската граница.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини