От х:

Днес в x:

Реставрациите на Бачковския манастир продължават

Изображение 1 от 2

    В Бачковския манастир тече мащабна възстановителна програма. Възобновено бе, почистването на стенописите на главната църква на манастира, а от пролетта се почиства южния дял. Почистват се олтарната част и западната страна. Идеята е да се направи достъпна за вярващите и туристите и църквата "Свети Архангели", датирана 11 - 12 век. Крилото в южния двор на манастира също има нужда от обновяване на стаите, за да могат монасите да се преместят в него при значително по-добри житейски условия. Манастирското ръководство влага значителна част от приходите на обителта за изпълнението на така изготвената програма, за да получи "домът" на Света Богородица видът, който наистина заслужава.

    Към началото на месеца доходите на манастира не позволяваха да се изпълнят в срок и в съответния вид и качество набелязаните задачи. Затова оттам се обърнаха към всички православни християни, към всички, които милеят за българските манастири и запазените в тях ценности и образци на православно църковно изкуство, да окажат, според възможностите си и желанието, подкрепа по възстановяването на светата обител.

    ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ
    Титуляр: Бачковски манастир "Успение на пресвета Богородица"
    в лева
    Банка ДСК
    Асеновград
    BG87STSA93000006966034
    STSABGSF


    в EURO
    Банка ДСК
    Асеновград
    BG93STSA93000022259722
    STSABGSF

    Амбицията на манастирското ръководство е реставрациите да приключат до храмовия празник на обителта на Успение Богородично.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини