От х:

Днес в x:

Първият в света смартфон с поддръжка на Tango и Daydream - ASUS ZenFone AR

ASUS представи първоначално на тайванския пазар своя нов смартфон ZenFone AR с 8 GB оперативна памет.

ASUS ZenFone AR бе анонсиран на януарското събитие CES 2017, когато бе съобщено, че продажбите ще започнат през второто тримесечие на 2017 година. Производителят позиционира устройството като първият в света смартфон с едновременната поддръжка на технологиите Tango и Daydream. Той е и един от първите смартфони с 8 GB оперативна памет.

Технологията Tango включва комплект сензори и софтуер на Google за взаимодействие с допълнената реалност, включително игри, приложения и навигация в помещения. Миналата година на пазара излезе единственият до днешен ден смартфон с Tango – Lenovo Phab 2 Pro. Daydream е VR платформа за смартфони.

ZenFone AR е оборудван с 6,7-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела, защитен с Corning Gorilla Glass 4, основна камера с резолюция 23 мегапиксела, предна камера с резолюция 8 мегапиксела и скенер за пръстови отпечатъци. Смартфонът се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 821 с тактова честота 2,3 GHz и графика Adreno 530. Устройството работи под управлението на операционната система Android 7.0 Nougat с фирмения потребителски интерфейс Zen UI 3.0.

В Тайван смартфонът ASUS ZenFone AR се продава при цена $810.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини