От х:

Днес в x:

Адвокат пита ЕК: Законно ли плащаме питейна вода, след като не е годна за пиене?

    Писмо с редица въпроси, свързани с радиоактивна вода в Хасково, е изпратил до всички институции – прокуратура, включително до Сотир Цацаров, до ДАНС, както и до Европейската комисия за безопасност на храните, е изпратил Тодор Ташев от хасковската адвокатска колегия.

    Наред с въпросите, по които вече се работи – кой е отговорен за премълчаването на урана във водата, откога са налице подобни завишени стойности, Ташев задава и други интересни въпроси. „Има ли нарушение на закона, след като плащаме на ВиК цена за питейна вода, докато в същото време тя е негодна за пиене и има налице забрана за това от министерството на здравеопазването?"

    Юристът пита още: „Налице ли е безстопанственост, като след откриване на отклоненията ВиК Хасково не е възразило пред Басейнова дирекция по отношение на нормативно заложените плащания на база добита питейна вода? Когато водата е за промишлени нужди, е с по-ниска ставка за добиване. Налице ли е начисляване на задължение на ВиК Хасково за плащане към държавата за добита питейна вода и направено ли е такова плащане от датата на откриване на отклоненията?“

    С писмо от 28 април представителят на Европейската комисия в България Огнян Златев е потвърдил получаването на писмото и поставените в него въпроси. В него се посочва, че тези проблеми са от компетенцията на националните институции. Представителството на Европейската комисия обаче се запознало в подробности с изнесените факти.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (27)

    • 1
      Re
      reklama
      29 -91
      10:02, 30 апр 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • По
        Порчо
        69 -7
        11:12, 30 апр 2017
        Адвокате, ти в коя държава живееш? Ако можеш да ми посочиш 5 законни акта на управляващите ни, през последните 10 години, ще те черпя в която искаш кръчма. Дори прехваленото саниране е незаконно, защото дава предимства на едни български граждани спрямо други. А тук говорим за милиарди задлъжняване. А за магистралите дори не ми се говори.
      • Ве
        Верно ли бе ...
        8 -22
        23:51, 30 апр 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Ин
      Инфо
      27 -68
      10:14, 30 апр 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Му
      муха
      53 -11
      10:31, 30 апр 2017
      Какво има да се пита и защо трябва да се пита? Сякаш не се подразбира от само себе си! И к'во точно ще пита: Трябва ли да плащаме за радиацията, която пускат в чешмата ли? По-добре да пита: В Хасково малоумници ли са събрани само? Ще му отговорят: Да, само малоумници сте събрани!
    • 4
      Бр
      браво
      97 -9
      10:52, 30 апр 2017
      Има ли значение кой пита , след като ние народонаселението мълчим като тикви и само мърморим под носа си и чинно тичаме да купуваме вода от магазина и за най-елементарното и още по-чинно се редим на касите на ВиК да си плащаме супер скъпата вода , която само разни хорица пред пенсия ни казват , че е годна , но нито един отговорен отговорник не застана с ясна позиция ?!?Добре е направил човекът като "право куме в очИ" е задал въпроса към ред институции и най-важно такива , които са извън България , щото нашите корумпираните си ги знаем....
      Я от медията пуснете наистина една анкета , колко от принципно редовните платци си плащат водата и след като я обявиха за "негодна"?!?
      • Ми
        мишо
        13 -50
        12:05, 30 апр 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Мм
        ммдааа
        7 -13
        21:24, 30 апр 2017
        Хубаво пита, ама да беше прочел в кои случай може... Виж коментара
    • 5
      Ан
      Ангелова
      93 -13
      12:16, 30 апр 2017
      Браво на адвокатТашев ,не го познавам,но напълно подкрепям действията които е предприел .Той застана с името си и личноста си да зададе въпросите които повечето хасковлии се питаме помежду си.Пожелавам му успех и в това начинание което засяга здравето и джоба на всички ни.А на всички мишки и хейтъри който се крият зад разни измислени имена желая да се приберат в дупките от които изпълзяха и да си пийват от урановата водица течаща от хасковските чешми .
    • 6
      Ше
      Шебека от Кенана
      47 -4
      13:12, 30 апр 2017
      Направо да заведе един колективен иск от името на Хасковлии ... На английски му викаме "класс акшън" :))
    • 7
      Шв
      Шваба
      14 -38
      13:22, 30 апр 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Шв
        Шваба Малоумников
        18 -3
        20:55, 30 апр 2017
        Продължавай да миеш чинии в Германия и не се напъвай да мислиш.Ще ти кажа само -готвене в общественни заведения,къпане,пране и т.н. Урана не е хлор[дизинфиктант] или кал за да се отмие.
    • 8
      Ор
      Орфейският малък...
      6 -25
      13:41, 30 апр 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      Го
      Голям Балама
      38 -11
      14:39, 30 апр 2017
      Орфейски малък, наистина си малък и то не само физически, но това си е твой проблем, макар че нямаш толкова акъл, за да го разбереш. Браво на този адвокат! Ще умие очите на хасковските кухи кауни и на зомбираното население в цяла България.
    • 10

      Здравният министър: Аз не бих пил вода от Хасково
      Премахнахме пръстовия отпечатък, от него няма смисъл, каза още Илко Семерджиев


      „Не бих пил вода от Хасково” - заяви служебният здравен министър и вицепремиер Илко Семерджиев пред "Нова тв." - Ние забранихме ползването на водата в Хасково за питейни цели, както и за готвене. За хигиенни цели, няма никакви ограничения. Не правим компромиси със здравето на хората. Забраната за пиене на водата ще продължи дотогава, докогато откриваме във водата някакъв вид нарушение в индикативните норми на съдържанието на уран”.
    • 11
      Ив
      Иван
      32 -5
      16:50, 30 апр 2017
      Абе,от кога ви повтарям,цяло Хасково да съдите по ред всички и всичко що има касателство в Страсбург.Ето ви възможност и адвокат си имате,давайте не бойте са.Търсете си правата,няма какво да ги жалите.
      • Tt
        tt
        26 -5
        18:02, 30 апр 2017
        Само да мога аз ще съм първата която искам да съдя и община и ВиК само да знам че мога толкова много нарущиха човешките ми права че само да имам тоя шанс и ще ги съдя докато им съдера кожите от гърба някой знае ли как да го направя към кого да се обърна май повечето адвокати ги е страх да започнат такова дело толкова много ми се е насъбрало че секунда няма да губя ако имам този шанс нарушиха правата ми на мен и семейството ми и не само на мен мисля че ще има други които ще се присъединят към тази моя идея искам тези в общината ида си получат заслуженото защото предполагам че много хора изреваха от тая алчна паплач там и не само там само ми дайте някакви координати на адвокат който може да ни защити човешките права и ние имаме такива не само циганите
    • 12
      Ов
      овчарчето калитко
      24 -1
      18:15, 30 апр 2017
      ИВАНЧО казваш ------давайте не бойте се търсете си правата Иванчо 99 процента от българите така дават съвети но СТОЯТ настрани и ГЛЕДАТ СЕИР Така не става виж румънцити гърците турците при тях изглежда са малко СЕИРДЖИИТЕ
    • 13
      Ив
      Иван
      11 -5
      08:46, 1 май 2017
      Хасково.нет,мисля че не е рентабилно да не ми позволявате да си направя коментарите публични,при условие че не съдържат цинизми и обиди.И вие сте една продажна и купена медия.Къде е свободата на словото палячовци.
    • 14
      Ив
      Иван
      18 -3
      08:51, 1 май 2017
      Съберете се едно решено и стабилно гражданско общество идете при въпросния адвокат и директно в Страсбург,няма какво да му мислите.От 12 години не живея в град Хасково иначе бих поел инициативата,не позволявайте да ви мачкат,заробват,крадат,прокуждат и избиват.От думи като не разбират от "МАКАРЕНКО" ще разберат.Бой до дупка,не ги оставяйте.
    • 15
      Ив
      Иван
      13 -1
      08:55, 1 май 2017
      Тук вече не става въпрос за "сеир",напротив като седи и нищо не се прави,онез горе гледат сеир и си викат пак ги минахме глупендарите..
    • 16
      Ив
      Иван
      15 -1
      09:06, 1 май 2017
      Защо от осмаското робство насам,все чакате дриги да дойдат и други дави оправят състоянието,еми вие къде сте бе,толкова ли сте без душни,иначе "българския народ бил голяма работа" да ама не като гледам как и какво търпи.Вие сами си го правите на себе си.Жалко че е така.
    • 17
      Ив
      Иван
      7 -1
      09:29, 1 май 2017
      До като всеки мисли за собствения ***,така ще бъди.Каквито онез горе така и тез долу.
    • 18
      Ив
      Иван
      3 0
      09:34, 1 май 2017
      Кръшков,явно интернета ми не е наред нещо,извинявам се.Въвеждам кода с буквите и неще и неще да поства сто пъти писах едно и също,но сега се оправи. :)
    • 19
      Бу
      Бутан
      8 0
      11:24, 1 май 2017
      Остай, остай... По-хубо нищо да не пита, да си мълчи, че току-виж начукали и такса уран плюс алфа частици в сметката. По левче. Демек 5-ца за кубик минимум.
    • 20
      Дж
      Джери
      27 -3
      13:45, 1 май 2017
      Не мога да разбера тези дето плюят па адвоката, освен ако не им плаща някой за това. Какво толкова е направил, че злоба и жупел сипят разни комплексирани мишки и мишоци / да ме извиняват нещастните животинки, че ги сравнявам с тези.................../.В България има един адвокат, който заслужава уважение и това е МИХАИЛ ЕКИМДЖИЕВ, който осъди десетки пъти държавата, включително и за показния разстрел на Тошо от Харманли. Сега това младо момче върви по истинския път на славата. ДАВАЙ МЛАДЕЖО И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА. ПРАВИ ТОВА , КОЕТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО СИ ЩЕ.
    • 21
      12
      123456_1493882049
      3 0
      10:14, 4 май 2017
      Браво на хасковския адвокат, желая успех на начинанието !
    Последни новини