От х:

Днес в x:

Марешки иска изслушване в комисия преди отказ от имунитет

Ще се откажа от имунитета си, след като бъда изслушан в парламентарна комисия при пълна публичност, обясни лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Марешки направи това изявление пред БНР по повод поискания от главния прокурор негов депутатски имунитет.

"Всички мои колеги в парламента започнаха да ми обясняват как аз нямам полза от тази комисия. Явно това е в моя вреда, а сега всички се опитват да правят внушения, че искам нещо, което е в моя полза. Аз имам най-голям интерес делото най-бързо да приключи, но не както започна – в тишина и с натиск. Съдията по делото в своя жалба пише, че е бил подлаган на брутален прокурорски натиск, явно за да го реши в моя вреда. И той си дава отвод. Но за тези неща никой не говори", изтъкна лидерът на партия "Воля". 

Когато самият потърпевш казва, че сме си говорили на четири очи, а след това прокуратурата намира 20 свидетели, които да свидетелстват какво сме си говорили, това за какво ви говори? Това, че в залата влизат около 20 мутри, които, ако ги видите, няма да искате да останете насаме с тях, за да респектират съдията – точно тези неща до широката публика не достигат. Не съм чул да се разследва наша фирма(за реекспорт на скъпи лекарства – бел. ред.), такива псевдо разследвания минаха доста и от тях няма никакъв ефект, освен черен пиар за мен, заяви още Марешки. 

Относно непоисканата подкрепа в аванс за кабинета „Борисов 3“ лидерът на „Воля“ отбеляза: "Не сме давали непоискана подкрепа. Всички твърдят, че трябва стабилност в държавата и няма нужда от нови избори... Предчувствам, че никой няма да иска да повтори авантюрата, която имаха БСП и ДПС - със 120 депутати подкрепа и “златния пръст“ на Волен. Това не е стабилно управление. Считам, че с нашата подкрепа 134, а с някои независими депутати и 140 депутати в подкрепа на правителството - това вече е една стабилна подкрепа. Ние ще го подкрепяме само ако се случват нещата, които са обещавали всички предизборно".

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини