От х:

Днес в x:

ЦСКА-София си тръгна с трите точки от "Лаута"

ЦСКА-София победи с 2:1 Локомотив Пловдив на "Лаута" в двубой от втория кръг в плейофите на първата шестица в елита.

Със спечелените три точки "червените" съкратиха изоставането от втория в класирането Левски на само две, а "сините" имат тежко гостуване в Разград на шампиона и лидер Лудогорец.

Гостите от София заслужено стигнаха до успеха, след като бяха по-активният тим през цялата среща, но пропуски ги лишиха от по-изразителен успех.

Резултатът на "Лаута" беше открит в 11-ата минута, когато защитникът Николай Бодуров засече с глава топката в мрежата след центриране от фаул на Кирил Десподов. Десетина минути по-късно удар на Бодуров срещна гредата. Грешка в отбраната на ЦСКА-София позволи на Локо да изравни в 36-ата минута.

Рафаел Перес изгуби топката в центъра срещу Мартин Камбуров, който подаде на оставения непокрит Димо Бакалов, който излезе сам срещу варатаря Китанов и направи 1:1. След гола стана и най-коментираната ситуация в мача, когато Парвизджон Умарбаев от Локо получи червен картон след сбутване с Давид Шимао.

С човек по-малко Локо не успя да се противопостави на гостите, които застрашаваха вратата на домакините постоянно през второто полувреме. Така закономерно се стигна до 71-ата минута, когато Густаво Кулма се разписа с удар извън наказателното поле и донесе победата на ЦСКА-София.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини