От х:

Днес в x:

Ученическият театър на ПГПЧЕ “Иван Вазов“ в Смолян с първа награда от конкурс за постановка на испански език

    Младите актьори на ПГПЧЕ "Иван Вазов" в Смолян за четвърти път спечелиха първата награда на Национален конкурс за ученически театър на испански език.

    Младежите грабнаха отличието в категория Б-за училища, в които испански език не се изучава интензивно. Конкурсът се проведе в дните 24 и 25 февруари в учебния театър на НАТФИЗ в София, а смолянските таланти се представиха с комедийната пиеса "Който се смее последен... се жени" на Силвия Аренас. Журито високо оцени таланта на трупата ни, която показа артистичност и отличен испански език, а Константин Герджиков от 11“б“ клас заслужи приза за най-добра мъжка роля.
    Сред публиката, за да подкрепят смолянските таланти, бяха и бивши възпитаници на езиковото училище, някои от които също участвали в предишните издания на театралната надпревара.

    Предстои в следващите месеци учебните театри по английски и немски език също да покажат високото ниво на владеене на чужд език, съчетано с артистичност и чар, а ръководителите на трупите, и ръководството на училището благодарят на община Смолян за финансовата подкрепа.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини