От х:

Днес в x:

Румънският министър на еврофондовете плаща такси в България

Хиляди румънци се събраха на митинг в подкрепа на правителството. Мероприятието се състоя в град Търговище в южната част на Румъния.

В редакционен материал по темата, озаглавен "Рована е "с румънците", но плаща такси в България" вестник "Ромъния либера" цитира казаното от министъра на европейските фондове Рована Плумб, че "Ние, Социалдемократическата партия, сме със страната и с румънците".

Плумб каза това на хиляди бедни хора, докарани с автобуси да подкрепят правителството на Сорин Гриндяну в Търговище. 

Десетки хиляди румънци излязоха да протестират от началото на месеца срещу правителството, което обвиняват, че спъва борбата против корупцията.  Над две хиляди и петстотин души, по официални данни, са участвали в нов протест срещу правителството снощи в Букурещ. 

Рована Плумб държи толкова много на румънците от 2013 година, когато беше министър на околната среда и въведе скъпоструваща екотакса, която създаде затруднения най-вече на тези с малко средства, за да си позволят дори евтина кола втора употреба, продължава коментарът. 

Рована Плумб държи толкова много на страната, че направи всичко възможно да не плати на румънската държава точно тази такса за замърсяване и регистрира семейното си Ауди Кю7, автомобил за 50 000 евро, в България. 

Въпреки че автомобилът беше заснет в двора на къщата на Рована Плумб, а шофьорът на семейството потвърди, че колата с регистрационни номера от Русе се ползва от сина на Плумб и че редица свидетели разказаха, че Аудито Кю7 се ползва и от съпруга на госпожа Министъра на европейските фондове, тя упорито отричаше всички тези доказателства.

На митинга в Търговище този уикенд Рована Плумб попита поддръжниците на кабинета, доведени насила от селата, дали искат "Горда и достойна Румъния". 

Когато бе заснет джипът с български номера, в двора на къщата на министъра на европейските фондове имаше също Бе Ем Ве от над 150 000 евро, както и Мерцедес. 

Миналата година медиите информираха, че синът на Плумб си е купил още един автомобил, оценен на четвърт милион евро. Тоест около 1100 средни пенсии или колкото би получил един пенсионер, ако живее още 93 години, след като се е пенсионирал. 

Рована Плумб се отказа от бизнеса през 2000 година, посвещавайки се изключително на политическата борба за преуспяване на "страната и на румънците". 
Но колко процъфтяла е Румъния чувстваме със собствената си кожа всеки ден, завършва коментарът на вестник "Ромъния либера".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини