От х:

Днес в x:

Готвят руско-американска екранизация на "Майстора и Маргарита"

Изображение 1 от 3

    Руската продуцентка Светлана Мигунова-Дали съобщи официално, че има намерение да употреби закупените от нея преди 10 години права за адаптация на романа на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита", заедно с американския си колега Грейс Ло. Намерението им е да създадат касов филм, който да се гледа в Америка. Последният опит на Холивуд от 1980 г. - на Warner Bros и Роман Полански, да постигне това. 

    "Майстора и Маргарита" на Булгаков е екранизиран досега и от отечествени кинематографисти на бившата СССР - през 1994 г. в пълнометражната версия на Юрий Кара, и през 2005 г. - в цял телевизионен сериал.

    Романът Михаил Булгаков е сред най-спорните и провокативни произведения, все пак видели бял свят по време на СССР. "Майсторът и Маргарита е смятан за един от най-добрите романи на 20 век. Идеите в него са несъвместими със социалистическия реализъм, лансиран от властта. В атеистичния Съюз на съветските републики се появява Дяволът. Булгаков пише книгата в периода от 1928 до самата си смърт 1940 година, като са иззвест поне 4 версии на ръкописас. "Майстора и Маргарита" е отпечатана десетилетия по-късно в силно цензурирана версия,

    Ето и някои цитати мъдрости, които остават непреходни във времето, актуални и днес:

    Ние говорим с теб на различни езици, както винаги, но нещата, за които си говорим, не се променят от това.

    Най-страшният гняв е гневът от безсилие.

    Без причина тухла никога няма да падне на главата на никого и никога.

    Какво щеше да прави твоето добро, ако злото не съществуваше, и как би изглеждала земята, ако изчезнат сенките от нея?

    Всичко накрая се оправя. Така е изграден светът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини