От х:

Днес в x:

Онлайн декларациите в Хасково с двоен ръст

Изображение 1 от 2

    Двойно повече са декларациите от Хасково, подадени онлайн към НАП,  от тези депозирани на място в местния офис на агенцията.

    143-ма са данъкоплатците, избрали интернет, като от тях 59 са подали годишната си данъчна декларация с набиращия все повече популярност персонален идентификационен код.

    84-ма от деклараторите са използвали удобството на електронния подпис, за да удостоверят посочените данни в документите. За сравнение – 71-на декларации са приети на място в офиса, а 4 са пристигнали като писма по пощата, уточняват от приходната агенция.

    Получените през предходната година доходи физическите лица трябва да декларират до 2 май тази година. А най-лесно и бързо това може да стане по електронен път. Освен удобството, подаването на декларациите по интернет има и друго преимущество за платците-възможността за намаляване на дълга с 5 %. Занижение обаче няма на сумите над 1000 лева.

    През февруари ще стане възможно подаването на годишните данъчни формуляри и на гише в пощите, като услугата ще важи за всяко населено място в областта. Списък с пощенските станции, приемащи на гише данъчни декларации, ще бъде обявен от офиса на НАП допълнително.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини