От х:

Днес в x:

Гришо прегази екзекутора на Джокович, на ¼-финал е

Григор Димитров е вече четвъртфиналист в откритото първенство на Австралия по тенис. В един не лек мач той победи Денис Истомин от Узбекистан с .
Българинът започна много неуверено мача, но постепенно изравни играта. В края на втория сет руснакът получи разтежение на бедротото, което практически блокира играта му.

На четвъртфинала в сряда българският №1 ще играе с белгиеца Давид Гофен победил по-рано днес Доминик Тием от Австрия.

Първият сет приличаше на този игран преди четири дена с корееца Хьон Чун. Докато се разбере, че мачът е започнал и представителят на Узбекистан поведе с 1-0 сета.

Той сервираше безупречно, редеше асовете и завършваше при първа възможност. Руснакът направи два пробива и спечели с 6-2.

Във втория сет Гришо започна да се събужда и постепенно изравни играта. Истомин продължаваше да владее перфектно подаването си, но и българинът доминираше когато подаваше.

Закономерно сетът достигна до тайбрейк. В него Димитров направи два мини пробива за 4-1 и пречупи съперника си.

Някъде там мачът се реши, защото представителят на Узбекистан получи разтежение на бедрото и загуби възможността си да се движи пълноценно по корта.

Той извика доктора на корта, но има контузии, които няма как да бъдат лекувани веднага.

Източник: topsport.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ал
    Аланкоолу
    1 -1
    12:47, 23 яну 2017
    Мачът срещу Гофен е довечера в 2 часа българско време. Поне за тогава е обявен, стига да няма проблеми, разминавания и закъснения в графика. Както преди мача срещу Гаске.
Последни новини