От х:

Днес в x:

Депутат от СДС заградил общински път, направил си барбекю

Депутат е поставил метална врата върху общински път и е ограничил достъпа на възрастна жена до имота й, въпреки че е спечелила дело за правото върху парцела.

Народният представител е Борислав Миланов от Реформаторския блок (СДС), съобщи bTV. В запис на телевизията се чува как той пита журналиста, направил разследването, дали репортажът може да бъде спрян по някакъв начин.

Стайка Авджиева получава мястото във вилната зона Симеоново през 1967 г. Мястото е 600 кв. метра. Тя решава да построи бунгало и да го облагороди. 

След края на социализма, хората, които имали бунгала във вилните зони, получили право да закупят имотите, при определени условия. Семейство Авджиеви платили своето на общината. 

В този период обаче местата стават обект на реституционни интереси и злоупотреби. 

„По разни машинации и фалшиви документи, те издават две решения на две семейства, които са рода. За нашето место, и за това на Василеви, съседното, с което обявяват, че получават двата имота”, обясни Авджиева. 

Оказало се, че човекът, който по документи е изкаран наследник на бивши собственици на мястото, всъщност е шефът на общинската техническата служба тогава - инж. Иван Божилов. Една от институциите, без чието одобрение, нямало как да се реституира земята.  

"В едно удостоверение на община Витоша се записва, че ние сме притежатели на този имот и най-отдолу г-н Божилов е заинтересован от този имот тъй като неговия дядо Търнин, е наследодателя. И той си позволява в това удостоверение отдолу да напише, че имот номер 2233, който е именно нашият имот, е на Търнин", допълни потърпевшата. 

По този начин вече 4 години спира достъпа до имота й, въпреки че тя е спечелила делото в съда за правото върху парцела.

Божилов от години не работи в общината и не отрича думите на жената. 

По същата процедура, роднините на бившия шеф на техническaта служба придобиват и съседния на Авджиева имот и веднага продават окрупнения парцел на семейството на Борислав Миланов. Това се случва преди 16 г. 

Миланов твърди, че е добросъвестен купувач и няма как да знае какво се е случвало с мястото преди. 

След години съдебна борба на всички инстанции обаче Авджиева доказва, че имотът й е отнет без право. 

„С решение на ВКС се доказа, че ние сме собственици на този имот и те не са притежавали този имот. Намерихме нотариален акт на бивши собственици, които са обезщетени”, заяви още жената. 

През 2012 г. съдът окончателно решава, че тя е собственик. Дотогава депутатът е окрупнил нейния имот със съседния, построил е къща, а земята й станала двор на луксозния имот. 

"Къщата, която той построи, е на три етажа, 500 кв. метра разгърната площ", добави Авджиева. 

По думите на депутата семейство Авджиеви имат ключове и приемо-предавателен протокол и никой не им пречи да влязат в имота си. 

Жената обаче разказа, че след като е окрупнил нейния и съседния парцел, Миланов  е затворил улицата откъм нейния имот с плътна метална врата и усвоил пътя.

Въпросната улица е собственост на общината и според инж. Иван Николов, ст. експерт "Кадастър и регулация" в район Витоша, категорично кадастралната карта и план показват точно това. 

Докато правят проверка дали усвоената улица е общинска, властите установяват, че върху публичната собственост депутатът е построил беседка с барбекю. 

"Тъй като изграждането няма одобрени технически книжа това е незаконно", заяви инж. Невена Захариева от Техническа служба Витоша. 

Депутатът обясни, че е сложил вратата, за да се охранява имота по-добре и като се отвори улицата тя ще си съществува. Семейство Авджиеви имали ключ от вратата. Но според Стайка този ключ не работи. 

Минути след интервюто с него, депутатът се е обадил по телефона на репортера по телефона с думите:. 

„С оглед на предстоящата кампания ... какъв е шансът да говоря ли с тях... какъв е шансът да го спрем това нещо. Какъв е шансът да спрем репортажа?”.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    As
    asko
    8 0
    12:07, 23 яну 2017
    Хаи чистито! Докъто повечето скачаха по площадите с надежда за справедливост, тарикатите знаеха че сега е "мътната вода" и без да се интересуват за надеждата на другите, приватизираха всичко което можаха и затова тази тъй хубава мечта изгасна.
  • 2
    За съжаление всички КРАДАТ. Мисля че за да се промени нещо в тази държава всички сегашни партии изобщо не трябва да участват в следващите избори.
    • As
      asko
      4 0
      14:33, 23 яну 2017
      За другите знаехме, а на тези се надявахме и ни боли, защото ни подведоха!
  • 3
    Ка
    като сте почнали
    10 0
    12:34, 23 яну 2017
    Защо не напишете и за хасковските шефове на СДС?Горди собственици на множество имоти в Хасково и наоколо. Наскоро някой ми каза че много от имотите между Хасково и Димитровград били собственост на небезизвестния Христо Василев. Хайде сега като сте казали А, кажете и Б
Последни новини