От х:

Днес в x:

Facebook създава технология за четене и предаване на мисли

Facebook започва разботката на невронно-компютърна технология, която ще чете и предава мисли. Основателят на социалната мрежа разказа за това по време на поредната сесия въпроси-отговори, пише Business Insider. Технологията ще е неинвазивна. Разработката ще бъде в "стил DARPA".

"Мисля, че един ден ще можем да си пращаме мисли с помощта на технологията. просто мислите за нещо и приятелите ви могат да го почувстват", казва Зукърбърг. 

През 2016 год. Facebook сформира секретното изследователско подразделение Building 8. Според слуховете то разработва технологията за предаване на мисли с помощта на компютри. Изискването към работещите в Building 8 е да имат опит с "невровизуализаци" и "електрофизиологични данни". 

За позицията инженер по невро-компютърни технологии се изисква степен доктор на наук по невробиология, друго вакантно място е очаква кандидатът да е специалист по "алгоритми за обработка на аудиосигнали" за създаването на "комуникационната платформа на жъдещето".

Начело на Building 8 е Марк Шевийе, който е автор на образователната програма по приложна невробиология на Университета Джон Хопкинс. А в края на миналата година Facebook анонсира партньорство между Building 8 и 17 университета в научните изследвания. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини