От х:

Днес в x:

Какво да правите ако го хванете да рови в телефона ви?

Всеки от нас се е изкушавал да погледне в телефона на партньора си. „Може би около 80 % от хората са ровили в мобилното устройство на половинката в даден момент, а останалите 20 % са се замисляли за това“, твърди експертът по връзките и автор на книгата „Моят съпруг не иска да прави секс с мен“, д-р Даун Майкъл.

Ровенето в телефона може и да не е нещо необичайно, но определено не е правилно и издава проблеми във връзката.

„Ако хванете партньора си да рови из телефона ви, вероятно той не ви вярва. Може би е неуверен и във вашата връзка и е по-добре да изясните какво го тревожи, отколкото да оставите фантазията му да се разгърне“, съветва Майкъл. Ето и какво да направите:

1. Не откачайте

Звучи лесно, но не съвсем, особено ако имате какво да криете! И все пак, запазете спокойствие и го попитайте какво точно търси вътре. Инициирайте разговор, чрез който да разберете точно какво го е подтикнало да нахлуе в личното ви пространство.

2. Обяснете му защо е направил нещо грешно

Няма значение от колко време сте заедно, ровенето в телефона е нахлуване в личното пространство. Изяснете му, че ако има някакви съмнения и въпроси, трябва да ви пита директно, а не да се опитва да намери отговори в телефона ви или друга лична вещ без вашето знание.

3. Адресирайте ревността му

Важно е да разберете дали ви подозира в афера с друг човек, защото това ще даде сериозно отражение на връзката ви оттук нататък. Питайте го конкретно дали очаква да намери кореспонденция с друг мъж или... Ако вие наистина имате разговори с друг мъж, към когото обаче нямате никакви намерения и чувства, изяснете му това, за да не го прави на въпрос.

4. Коментирайте връзката си

Сега е идеалният момент да коментирате отношенията си. Попитайте го: „Как усещаш връзката ни сега?“, „Близки ли сме или има някаква дистанция?“, „Изпитваш ли страст към мен?“ и т. н. Обсъдете заедно какви са проблемите ви, ако имате такива и дали заедно ще работите, за да ги решите и как точно да стане това.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини