От х:

Днес в x:

6-годишни изработиха коледна украса в библиотеката

Изображение 1 от 6

    28 деца от градина „Зорница“ се включиха в коледна работилница, организирана от детски отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

    6-годишните от подготвителната група на забавачката бяха разделени на четири отбора. Всеки от тях трябваше саморъчно да направи коледна украса от подръчни материали – цветна хартия, мъниста, клечки, топчета връзки и други. Крайният резултат беше ясен – получиха се малка елха, книгоразделител, елен и бастунче. Някои от децата се затрудняваха в изработката на своето изделие, при което им помагаха служителките в библиотеката. Други се справяха сами и дори обясняваха на възрастните, като на деца, които не разбират техниката за направа на отделните елементи. „Взимаш една връзка, на която нанизваш топчета, завързваш двата края и я огъваш. Така се получава бастунче“, разказаха един през друг Борис и Мартин.

    Малко преди коледната работилница хлапетата отговаряха на въпроси и гатанки, трябваше да довършват и стихотворения.

    Днешната инициатива е едно от заниманията в детския отдел на библиотеката по повод предстоящите коледни и новогодишни празници. Следващата седмица ще участват още деца от друга детска градина, обясни главният библиотекар Анна Щилянова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини