От х:

Днес в x:

Терористи нахлуха в Дома на учителя, директори в шок

    Терористи нахлуха в Дома на учителя днес следобед, а училищни директори изпаднаха в шок. Двамата мъже бяха маскирани, а при нахълтването им в сградата всички сведоха глави. Една от директорките страда от диабет и помоли похитителите да бъде освободена. Имаше и бременна в осмия месец жена. Тя също беше пусната на свобода. Другите обаче останаха в плен за заложници.

    Това не бе истинска заплаха, а постановката бе част от обучението на директори и заместници от училища и детски градини в областите Хасково и Кърджали. Темата на семинара е „Теоризмът – заплаха за човешката сигурност, антитерористични мерки за училищата.

    Организатори на обучението са Регионалното управление на образованието и фондация „Европартньори 2007“, подкрепени от Съюза на българските учители и Министерството на образованието и науката. След преминаване на обучението всеки от участниците ще получи серитификат. Те ще имат за задача да предадат знанията на колегите си по места, а те от своя страна – на учениците. Според новия Закон за училищното образование учениците от 1 до 7 клас трябва да минат един час годишно, а учениците от 8 до 12 клас – два часа годишно, поясни един от лекторите на обучението проф. Татяна Дронзина – доктор на политологическите науки и преподавател в Софийски университет. В семинара участваха и още трима обучители – д-р Искрен Иванов, Даниел Дионизиев – магистър по политология и служител в ДАНС и Явор Райчев – магистър по международни отношения в университет в Швеция.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Jo
      John
      30 -5
      16:27, 25 окт 2016
      накрая си мерихте големите серитификати!
    • 2
      Ав
      Автор
      16 -5
      16:40, 25 окт 2016
      Те учениците са си подготвени. Не напразно играят Каунтър Страйк я. А тези които не са запознати, само те да карат този час за подготовка. ;)
    • 3
      Мо
      Мотi
      16 -2
      19:44, 25 окт 2016
      Да бяха им сложили един фес отгоре
      Ми то на бъзик ве :Д
    • 4
      M0
      M0T!
      11 -1
      19:55, 25 окт 2016
      Mотикаря ис Уатчинг!
      Бай Ванк0....
    • 5
      Ня
      Няма нужда
      11 -2
      13:07, 26 окт 2016
      Няма нужда от специални мерки - ако тая Проклетата с роклето е там, значи терористите в чудо ще се видят. Те ще бъдат в шок. С тая бясната никой на глава не може да излезе, тая на всеки ще разкаже играта, включително на някакви си маскирани.
    • 6
      Ах
      Аха
      4 -1
      17:46, 28 окт 2016
      Това да не става въпрос за онова селянче, бустанджийче от митница град. Кога израстна толкоз тва дребничкото, че и до директорски пост стигна!
    Последни новини