От х:

Днес в x:

Вечер с поезията на Елена Алекова в зала „Хасково“

Вечер с поезията на Елена Алекова ще се проведе в зала „Хасково“ от 17:30 часа днес. Две от стихосбирките й - „Сънища и скрижали“ и най-новата й „Каквото...“ ще бъдат представени от литературните критици Никола Иванов и Йордан Нанчев и от поета Петър Василев.

Организатори на събитието са община Хасково и сдружение за култура „Хасково 2015“. Поканени са всички почитатели на мереното слово.

Авторката на двете стихосбирки Елена Алекова е родена на 3 април 1963 г. в село Мугла, Смолянско. Завършила е Литературния институт “М. Горки” в Москва, специалност белетристика. През 1994 г. става доктор по философия и филология. Специалист е по руска и съветска литература на ХХ век. Била е главен редактор на три вестника, работила е в две издателства и в Министерството на културата. Носител е на Специалната литературна награда “Николай Хайтов”, както и на националната награда за поезия “Дамян Дамянов”. Издала е десет стихосбирки, роман в стихове, автор е на сборник с литературна критика, на белетристичната книга “Отвъд думите” и сборника с публицистика “Моята България”. Превежда от руски и белоруски. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на журналистите и на Съюза на учените в България.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ер
    еро
    1 -2
    21:50, 25 окт 2016
    А нещо по- еротично ще има ли?
Последни новини