От х:

Днес в x:

Паркиране по хасковски: джипове заемат тротоарите

    Дни след като Петър Стоянов снима в София как джип с хасковска регистрация се движи по зебра и връхлита върху пешеходците, пощата на Haskovo.net бе залята с писма и снимки с примери за нагло паркиране по хасковски.

    Нашият читател Ицо Тенев ни е изпратил фотоси от ул. „Добруджа“, близо до РИОСВ, на които се вижда как джипове са паркирали невъзмутимо и върху двата тротоара. Така пешеходец, още повече с детска количка, просто няма друг избор, освен да слезе на пътното платно. А „Добруджа“ е сред натоварените улици в града.

    Ден след публикацията за „джипа-пешеходец“ в Haskovo.net авторът на снимката Петър Стоянов се свърза с редакцията. Той изрази съжаление, че снимките му са предизвикали толкова негативни коментари по адрес на хасковлии и допълни, че не искал това. „Не обичам да поставям хората под един знаменател“, заяви той.

    Петър Стоянов допълни, че въпросният пътен възел в София е ужасен и никъде няма указателни табели.  Но най-гадно му станало, че не е имало дори едно „Извинявай“, „просто си форсира срещу мен“.

    „Ужасни шофьори има навсякъде. В Пловдив, където съм израснал, също се кара по законите на джунглата“, допълни Петър Стоянов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      27 -8
      08:18, 26 сеп 2016
      Това е горчивата истина, 99 % от съселяните кауни, освен, че не знаят да шофират, но са и нагли.Тъпи, прости, некадърни аскофски кауне с шофьорски книжки, които явно са взети с рушвет,
      • Да
        Даа
        22 -1
        10:35, 26 сеп 2016
        И гледат лошо мноооого лошо:))) селска работа.
    • 2
      То
      токсд
      28 -17
      08:28, 26 сеп 2016
      Добре, де- паркиране по хасковски.... А вие замисляте ли се, че тези хора най- вероятно живеят там и на практика няма къде да си спрат колата.
      Само хора , неизлезли от Хасково, могат да говорят глупости,че тук се кара най- зле . Идете и вижте каква лудница е в София, колко нахално шофират в Пловдив- ни знаци спазват, изпреварват от където им дойде, мигач не се използва хич, престрояват се в най- лява лента, примерно, защото е най- празно, а после завиват на дясно, въпреки,че дясната лента още е на червено на светофара...........
      После тръгнали да плюят по Хасково- аман от прости и комплексирани хора.
      • Ив
        Иван
        17 0
        13:16, 26 сеп 2016
        в цяла България и не само се кара много зле, дори се чудя на твърде малкото катастрофи и жертви, така че си абсолютно прав, че не трябва да се плюе по Хасково само.
        За другото не си прав ... да паркираш така на тротоара че да няма място откъде да се мине е много нагло ... не знам дали имаш деца но си представи че твоето дете изскочи и зад джипа паркирал на тротоара и шофьора движещ се по улицата не го види и блъсне - просто защото няма никаква видимост какво става на тротоара. Тогава ходи оправдавай тези които нямат места и спират по тротоарите.
      • Би
        Бил
        9 0
        16:01, 26 сеп 2016
        Те със сигурност си живеят там, даже този отдясно си е спрял пред гаража за по удобно, и гараж имам, но и тротоарът не си давам!
    • 3
      Em
      emin
      16 -17
      08:39, 26 сеп 2016
      друга работа нямат ескомци :)
      • Ми
        Милена
        13 -1
        13:11, 26 сеп 2016
        хубаво е че ги има ескомци
    • 4
      Ге
      Георгиев
      31 0
      08:46, 26 сеп 2016
      Джипа е на собственика на м-г"Ролинг" срещу "Пима", явно човека няма пари за гараж или е спонсор на Полицията.
    • 5
      12
      123
      37 0
      08:55, 26 сеп 2016
      Джипът паркиран на ул."Добруджа" пред тази кооперация си заема тротоара безнаказано от години, я някой така да паркира с някое евтино фиатче- ще понесе цялата сила на закона. Хайде законите и правилата да важат за всички! Къде са общинска полиция и КАТ?
    • 6
      Mm
      mmm
      15 -1
      09:37, 26 сеп 2016
      минете в пресечката на ул. "Дунав" м/у ул. "Ст.планина" и ул."Бенковска" и двата тротоара са заети с паркирани коли
    • 7
      Ju
      juju
      17 0
      10:41, 26 сеп 2016
      По улица "Македония" в гр. Хасково ходенето по тротоарите също е "Мисия невъзможна".
    • 8
      Do
      Dobri
      8 0
      11:54, 26 сеп 2016
      Улица мадара до мадара е най рискована , винаги има спряли
    • 9
      За
      за съжаление
      20 0
      12:23, 26 сеп 2016
      Колкото са по-скъпи колите, толкова по-безпардонни стават собствениците. Мислят си че всичко им е позволено. И да, номера минава защото в тази страна всичко се крепи на познати и никой никого не закача. Да ама тези дето протестират и те ползват връзки и се обаждат на познати и при нас това се смята за нормално! Все има някой познат в полицията, който ще го прикрие този с джипа.Проблема е, че за всичко е така!Ако искаме да се оправим трябва да изискваме органите на реда да са безкомпромисни и законите да важат за всички. Кажете уважаеми коментатори приемате ли това?защото то включва и вас!Май трябва 40 години да обикаляме пустинята за да ни се промени мисленето и да стигнем сами до извода че разградения двор не е хубаво нещо и е задължително да се спазват правилата от всички.Ако успеем да стигнем всички до този извод и да поискаме да го спазваме тогава вече ще се превърнем в НАРОД и тази държава хората ще спрат да я напускат.Дали узряхме за този извод? Закона е за всички и трябва да се спазва независимо кой колко пари или познати има!Трябва ли някой да направи референдум на българите дали трябва да се спазва закона?Ако народа има мнение и наказва управляващите за това и те ще започнат да се съобразяват, няма да имат друг изход.Е, българи да си вземем обратно държавата предлагам ако всички сте стигнали до извода че законите трябва да се спазват от всички :)
      • Ja
        Jack Bauer
        1 0
        21:50, 26 сеп 2016
        Много точен коментар.
    • 10
      "джигит"
      10 -1
      14:06, 26 сеп 2016
      Хубав остър ключ като се минава или наложи да слезна от тротоара е най -добре по лъскавата броня ,както и огледалата също много хубаво се огъват,да видим дали ще спират пак следващият път !!!!!!!!!
    • 11
      Gy
      Gytbk
      8 0
      14:15, 26 сеп 2016
      Просто ще откача. Колите на "обществен ред контрол" обикалят цял ден, полиция, кат отделно. Защно не си вършат работата? Поне улуците, където има наплив да ги дигат. Пешеходците постоянно са подложени на риск! А гражданите? Защто мълчат? Колко пъти ставам свидетел как им се тъпчат правата от страна на нагли шофьори а те от страх мълчат и чакат. Хайде да се организираме, да се съберем, да направим нещо. Или поне да застанем до онзи, който е смел достатъчно примерно на пешеходна или тротоар се засече с кола не мълчи и е пред кавга с нагълците! Защо не заставате до тях да сме гласни единни щом имаме един и същ проблем. Утре други ден децата или роднините ви като пострадат тогава ще търчите напразно...
      • Gy
        Gytbk
        5 0
        14:18, 26 сеп 2016
        Снимката с джипа"пешеходец" е жиж пример към това което казах.. джипа си минава хората си продължават все едно е нещо нормално .... И тук спирам..........
    • 12
      Вс
      Всевишния Кенанец
      8 -2
      14:31, 26 сеп 2016
      Ами много коли има просто, някои хора имат по 2-3 коли, а няма свободни места за паркиране, питайте кой е разрешил по Георги Кирков да се направят медицински центрове, а няма места за паркиране?!?! Казуса с паркирането е проблем на цяла България, просто никой назад във времето не е очаквал такъв автомобилен поток, затова и голяма част от градовете са изпълнени с малки улички подходящи за каручки, но не и за Хамъри и лимузини....Едва ли има някой в тази държава който не е спирал по тротоари, зелени площи и т.н. Обшината да отговори защо се позволява за ЦИГАНСКИЯ ПАНАИР НА КЕНАНА да се мачкат зелени площи, да се спира по алеята и кой където свари......
      • Ко
        Колева
        6 -1
        15:34, 26 сеп 2016
        Така е,а и колко гаражи са магазини,фризьорски салони,лекарски кабинети дори....
    • 13
      Di
      Dimmu
      6 -1
      19:01, 26 сеп 2016
      Когато Хасково престане да води класацията "най - много селяндури на глава от населението" , тогава нещата със сигурност ще се оправят.
    • 14
      Ам
      Ами
      6 0
      21:31, 26 сеп 2016
      Ами как няма да водим в класацията, като разни селянки и бостанджийки са взели на безценица за години напред всички паркинги в града. Осигуриха си бизнеса, ресурси, стоянки, паркинги, автомивки и др. нещица. Не стига това, ами подгонени от болни амбиции се набутаха и в образованието.Направо сме първенци в класацията по селяния!
    Последни новини