От х:

Днес в x:

Баскетболният клуб на Хасково: Ще покорим върха на Европа

    Баскетболният клуб „Хасково 2012“ започна от днес подготовката за новия сезон на шампионата 2016/2017. Първата тренировка на тима се проведе на стадион „Хасково“ под ръководството на треньора Елена Станкова. Тренировъчният процес наблюдаваше и спортният директор на клуба Станислава Станкова.

    В днешната подготовка се включиха трите нови попълнения от Америка – Саясенс Дейвис, Челси Лий и Амбър Холд. За отбора на Хасково ще се състезават три баскетболистки, привлечени от „Дунав“ Русе – Радостина Димитрова, Деляна Коева и Виолина Кочева.

    Екипа на Хасково ще облекат и други две бивши състезателки на русенския тим – Анелия Димова и Петя Бояджиева. От миналогодишния състав остават Славея Драганова и Катерина Рудева, която ще бъде капитан на отбора.

    Тимът ще бъде ръководен от нов помощник-треньор - Диян Гочев от Димитровград, който има 11 г. стаж в школата на „Асеновец“.

    От ръководството на хасковския клуб обясниха, че днес очакват потвърждение за две контроли с турски отбор, който ще гостува в Хасково на 15 и 16 септември. Между 20 и 25 септември пък се очаква нашите състезателки да бъдат в турския град Самсун за голям международен турнир, в който ще участват тимът на домакините, както и шампионите на Гърция и Словения. „Идеята ни е да сверим часовника на какво ниво сме стигнали в Европа, защото нашето ръководство има амбиции да покори и този връх“, заяви спортният директор на клуба Станислава Станкова.

    Очаква се срещите в Националната баскетболна лига за жени в България да започне в средата на октомври. Все още обаче няма решение на Българската федерация по баскетбол.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      МАЙКЪЛ ДЖОРДЪН
      5 -1
      13:43, 1 сеп 2016
      Уморените коне ги убиват нали?
    • 2
      Ив
      Иван
      1 -8
      14:29, 1 сеп 2016
      Като видиш състава и само за европейски върхове ти... Виж коментара
      • Хо
        Хора
        3 -2
        14:42, 1 сеп 2016
        Помощ /сериозна и в перспектива/ за футбола в Хасково може да има само когато има ОФК-общински футболен клуб

    Случаен виц

    Последни новини