От х:

Днес в x:

НДК отваря врати за "най-големия лов на покемони" в Европа

Националният дворец на културата (НДК) организира най-големия лов на покемони в България, съобщиха оттам. Този уикенд (30 и 31 юли) дворецът ще отвори вратите си за любителите на хитовата интерактивна игра, като освен "редки покемони", скрити из коридорите на двореца, ще бъдат и технологични награди.

Pokemon Go е мобилно приложение с добавена реалност, което позволява на потребителите да "намират" въображаеми анимационни герои на действителни места. Играта излезе в началото на юли и бързо прерасна в мания, която доведе до редица куриозни, а понякога и не съвсем безопасни случки.

Интерес към събитието на НДК във "Фейсбук" са заявили близо 10 хиляди потребители, като близо 3 хиляди са потвърдили присъствие. Влизането в НДК както винаги ще е безплатно, като организаторите ще предават "лова" и на живо в интернет на адреса twitch.tv/nexttv.

Според НДК София ще е първиятевропейски град, организирал толкова многолюдно Pokemon Go събитие. Подобно събиране в Сан Франциско, САЩ, събрало близо 9000 човека. Българската инициатива е подкрепена и от Столичната община.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини