От х:

Днес в x:

Меркел отказа да промени политиката към бежанците въпреки атентатите

Германският канцлер Ангела Меркел защити политиката си по отношение на бежанците въпреки атентатите от последните дни.

Макар че част от атаките бяха дело на бежанци, Меркел е категорична, че тези, избягали от война, имат право да бъдат защитени.

Тя остава непреклонна по отношение на даването на убежища на бежанци в Германия въпреки критиките към нея от последните месеци по този въпрос. 

Германският канцлер предложи нови мерки във връзка с бежанската криза и заплахите от тероризъм, които включват споделяне на информация, следене на разговори в интернет, борба с търговията с оръжие в интернет и др.

Две скорошни нападения в Бавария бяха дело на бежанци, потърсили убежище. Самоубийственият атентат в Ансбах беше дело на сириец, на когото е отказано убежище, но му е издадено временно разрешение за престой в страната. Атаката с нож и брадва във влак пък беше извършена от афганистанец, потърсил убежище. 

И двамата нападатели са обявили, че са от „Ислямска държава“.

Германия трябва да се придържа към своите принципи в това да дава убежище на тези, които го заслужават, посочи Ангела Меркел.

По думите ѝ атаките са показали, че табутата на цивилизацията са разбити.

Терористите искат да изгубим от поглед това, което е важно за нас, да пречупят нашето единство и чувството ни за общност, както и да повлияят на нашия живот, нашата отвореност и нашата готовност да помагаме на хора в нужда. Те виждат омраза и страх между културите и религиите. Ние сме категорично против това, посочи тя.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини