От х:

Днес в x:

КАТ заварди изхода на Хасково, всеки четвърти в нарушение

Изображение 1 от 5

    Три екипа на Пътна полиция завардиха изхода на Хасково в посока Димитровград днес преди обед. Полицейските проверки са по холандския метод Tispol, който дава възможност да се спират по няколко автомобила наведнъж. Под зорките погледи на униформените попадат предимно тирове, камиони и автобуси. За около 3 часа тази сутрин са проверени 41 превозни средства. Сред тях са установени 10 нарушения, за които са съставени 2 акта и 6 фиша, каза началникът на КАТ Хасково Иван Расоков. Те са предимно за шофиране без предпазен колан, липса на годишен технически преглед на автомобила, шофиране без светлини и други. При полицейската акция е спипан неправоспособен мъж да шофира мотоциклет без регистрационни номера.

    „Трябва да има повече такива полицейски акции“, заяви Стефан Димов, който шофираше тежкотоварен автомобил. Водачът попадна в клопката на униформените, но нарушения при него не бяха открити. Неговият колега Ахмет Ибрахим от кърджалийско село, който караше автобус, беше на същото мнение. „Радвам се, че има такива акции. Ние трябва да сме за пример на останалите шофьори“, заяви Ахмет.

    Акцията започна от вчера и ще продължи до края на седмицата, казаха още от КАТ Хасково. Полицейски екипи ще има и след обед на други възлови места в областта. Подобни проверки ще има в цялата страна. Целта на операцията е превенция срещу пътни инциденти с участието на тежкотоварни автомобили.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини