От х:

Днес в x:

74-годишен мъж завърши Великотърновския университет

74-годишният Антон Христов от стражишкото село Балканци придоби бакалавърска степен по "Финанси" във Великотърновския университет, съобщава БНР. През 2012 г. на 70 години, Христов беше най-възрастният кандидат-студент. Пенсионерът ще получи диплома с много добър успех, като би искал да учи и магистратура.

Антон Христов е завършил гимназия през 1960 г. След това станал студент в Инженерно-строителния институт в София. В пети курс, когато му оставали само три изпита, го изключили: "Бях набеден за една работа и по политически причини ме изключиха".

След това работил различни професии. Бил е и 12 години кмет на родното Балканци. В момента е председател на селското читалище. Никога не се е отказвал от мечтата си да завърши висше образование, и то техническа специалност в столицата. Но заради ниската пенсия се приземил в близкия Великотърновски университет - 183-184 лева, от които повече от половината дава за лекарства.

Той е убеден, че възрастта няма значение за амбициите и успеха. Желанието му е да продължи образованието си в две специалности - "Международни икономически отношения" и "Банково дело", но само за такси са му необходими 1300 лв. на година.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    0 0
    21:17, 25 юли 2016
    Не му трябва Банково дело по скора трябва да запише специалност --ПОГРЕБАЛНО ДЕЛО Смятам че и Св Петър ще го подкрепи Може и другата специалност междуПЛАНЕТНИ КОСМИЧЕСКИ отношения
Последни новини