От х:

Днес в x:

В Тракиец: Сляпо дете прогледна с вяра в Света Анна

Изображение 1 от 6

    Дете от село Сираково, което е било сляпо по рождение, получи изцеление преди няколко години. На всеки празник Успение на Света Анна идваше в едноименния храм край хасковското село Тракиец, припомни една от посетителките на днешния празник - Христа Христова, една от вярващите. Сега снимката на момчето, което вече станало голям мъж, стояла окачена в читалището в Тракиец.

    63-годишната Христа снощи даже пренощувала в местността, където има и стаи с 14 легла. Някои от миряните пък останали да спят на пода в храма, тъй като леглата не достигнали. Няколко души останали през нощта по колите. Целият ритуал е според традицията - вярващите трябва да останат да спят в Божията обител в нощта преди празника. Именно силната вяра е излекувала сляпото момче, смята още възрастната жена. „Света Анна помага на всички. Тези, които остават в храма, получават здраве и изцеление“, убедена е Христа Христова. „Само силната вяра може да спаси човека от тежки болести“, смята жената. Самата тя от 7-8 години страда от сърдечна недостатъчност и медиците й давали няколко години живот. „Бях ходила на изследвания в Пловдив и София, а лекарите даже ме питаха как съм още жива“, разказа още възрастната жена, която се врекла в Господ още преди 20 г. Оттогава насам спазва всички християнски пости и обичаи.

    В параклиса „Света Анна“ да се помолят бяха дошли десетки хора, включително и от по-далечни градове като Стара Загора и Пловдив. Диляна Георгиева от Димитровград пък пристигна със сина си, за да се помолят за здраве, да запалят свещ и да се измият с лековитата вода от аязмото под параклиса. В семейството им също имало болен човек.

    Водата помага за очите, но така също и за зачеване, поясни отец Никола, който дойде да отслужи водосвета. Той освети и казаните с курбани, които по-късно бяха раздадени на посетителите.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ва
      Васко
      11 -6
      18:16, 25 юли 2016
      А кой доктор му прави операцията?
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      9 -2
      13:19, 26 юли 2016
      Закарайте там и Боко!! Белки прогледне.
    • 3
      Бо
      боян
      1 -5
      00:10, 27 юли 2016
      Е той доктор я е правил, ама сигурно исус му е дър... Виж коментара
    • 4
      Ив
      Иван
      1 0
      13:50, 30 юли 2017
      Никои не ви кара да вярвате или да си приказвате празните приказки! Има си страници за хуморески,използвайге ги,тъпаци ...
    Последни новини