От х:

Днес в x:

Общинският съвет в Ардино заседава,нищи проблема с отпадъците

Изображение 1 от 2

    С пълно мнозинство Общинският съвет в Ардино прие предложената от кмета Ресми Мурад Наредба за управление на отпадъците на територията на общината.

    Тя определя условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци.

    В раздел „Административно-наказателна отговорност” са посочени санкциите  за нарушение на Наредбата – глоба в размер от 300 до 1 000 лв. на физическите лица, които изхвърлят отпадъците на неразрешените места, изхвърлят битови отпадъци в съдове за разделно събиране, не изпълняват разпоредбите за повторна уредба, рециклиране и оползотворяване на строителни отпадъци.

    На днешната сесия местните управници разгледаха и приеха решение местният път от разклона за Туристическия комплекс „Белите брези” до Млечино да стане общински път от първостепенно значение. Възложено бе на кмета на общината да внесе изискващите се документи в Министерството на земеделието и храните и Регионалната дирекция по горите в Кърджали.

    Местният път от ТК „Белите брези” до Млечино заема важно място в транспортната схема на общината, като чрез него се осъществява пряка пътна връзка от град Ардино с кметствата Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево, Чернигово. Общата дължина на пътя е 12 км и има първостепенно значение за транспортната схема на общината.

    Общинските съветници в местния парламент приеха и план за оптимизация на разходите на СОУ „Хр.Смирненски” в Бял извор.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини