От х:

Днес в x:

Зам.-кметът Милена Трендафилова откри паметник на Александър Невски в Беларус

Изображение 1 от 3

    Заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова присъства на откриването на паметника на княз Александър Невски и на паметна плоча на улицата където е било ателието на художника Марк Шагал, който е роден и израснал във Витебск. Заместничката на кмета Добри Беливанов бе на официално посещение в побратимения на Хасково белоруски град Витебск. Там тя се срещна с председателя на витебския градски изпълнителен комитет Виктор Николайкин. Той благодари на Трендафилова за оказаната чест да присъства на празника и подчерта, че разчита на добрите връзки между двата града. От своя страна заместник-кметът изтъкна важността на подобни контакти както в сферата на културата, така и в икономиката. Трендафилова проведе още редица срещи с представители на градския изпълнителен комитет, с които договориха разширяване на сътрудничеството между двата града. Витебск е град център на културата във Беларус, там се организират множество фестивали най-значителен е международния културен фестивал „ Славянски базар“. В града има множество вокални и танцувални школи на много високо ниво, които биха могли да участват в провежданите в Хасково фестивали.

    Витебск е с традиции в леката промишленост, а в Беларус са познати някои от най-добрите хасковски машиностроителни фирми.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      Кой не скача е червен
      6 -2
      11:14, 29 юни 2016
      Беливанов представил в Брюксел визията си за бизнес климата в ХАСКОВО Абе тия абдали в брюксел не знаят къде е България камоли къде е циганския град Хасково Ех важното е че ще се разходи човечеца та после да разправя на унуките
    Последни новини