От х:

Днес в x:

Петимата тийнейджъри, мелили до смърт 72-годишният дядо Динко, остават зад решетките

    Петимата тийнейджъри, пребили до смърт 72-годишния психичноболен Господин Стайков от с. Свирково с дървени дъски, изтръгнати от покрива на къщата му, остават в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Това реши днес в късния следобед съдия Боряна Бончева.

    Мярката се гледа при затворени врата, тъй като обвиняемите са непълнолетни. Четиримата от тях са на 16 години: Георги Георгиев, Христо Константинов, Божидар Димитровград и Красимир Димитров, петият-Александър Асенов е 18-годишен.

    Съдия Бончева допусна журналисти в залата само при произнасянето си, като се мотивира, че решенията на съда са публични.

    Димо Стоянов, който е адвокат на по-голямото от момчетата -Александър, с оглед на това, че подопечният му не е участвал в боя на стареца, а е бил през цялото време на двора като пазач, поиска от съда той да бъде пуснат под домашен арест с право да посещава училище. Александър завършва тази година средното си образование.

    В съдебната зала стана ясно още, че и петимата са с чисто криминално минало.

    Въпреки това, съдия Бончева постанови оставането в ареста и за петимата с мотив, че в рамките на кратко време- от 16-ти до 20-ти април те са извършили едно и също деяние.

    Преди фаталният 20-ти април, когато трима от тях пребиват старецът до смърт, докато другите двама Александър и Красимир пазят отвън, и му отнемат 120 лв, петимата са извършили грабеж в дома на дядо Динко и няколко дни по-рано. На 16-ти април те задигнали от дома му 390 лева.

    Обвинението за петимата е за грабеж с нанесена тежка телесна повреда, довела до смърт.

    Младежите и близките им запазиха пълно мълчание по темата. В кулоарите на съда обаче стана ясно, че петимата са признали за стореното в залата пред съда и са казали, че съжаляват.

    Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен.  

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини