От х:

Днес в x:

Паяк вдигна патрулка нарушител, МВР: повредена е

    Паяк вдигна патрулка, паркирала в нарушение до супермаркет "Килера" в ТК 21-ви век и изпълни с въодушевление преминаващите хасковлии. Очаровани от рядката гледка, мнозина извадили телефоните си и придружиха писмата до редакцията ни с възхвала на общинския паяк. Трябвало да се действа точно така, защото закона бил за всички включително и за неговите блюстители. Възторгът им се оказа преждевременен.

    МВР автомобилът наистина бил спрян на място което меко казано е неприемливо за паркиране, макар десетки хасковлии да го използват за такова. Именно заради паркираните коли в отсечката покрай зала "Дружба", на ден възникват десетки ситуации тип „а-ха да се блъснем, ама само се напсувахме“. 50 % от причината за „ситуациите“ е чисто обективна – бусовете, които зареждат многобройните търговски обекти няма къде другаде да спрат. Разбира се, могат да влязат в платения паркинг, но първо това струва пари, и второ там е доста далече, когато трябва да се носят на ръце огромни кашони със замразена храна например.

    Оказа се, че полицията не е искала да усложнява пътната обстановка, а чисто и просто е спряла по принуда. Някъде по време на редовния патрул, двигателят на автомобила обявил стачка и въпреки всички опити, отказал да запали повече. Мястото изключвало бутането и тегленето на колата, затова полицията се възползвала от една опция от сътрудничеството им с общината. Между двете институции имало договорка в подобна ситуация повреденият автопарк на полицията да се транспортира с паяка до ведомствения сервиз на МВР. Не е ясно какво правят униформените в замяна, но поне първата част от сделката бе изпълнена бързо и акуратно днес. Благодарение на експедитивното изнасяне на авариралия автомобил, движението в района /почти/ не бе затруднено.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини