От х:

Днес в x:

Какъв е средният размер на пениса?

“Бях в басейна!”, всички помним вопъла на покрусения Джордж Констанца от Зайнфелд при вида на смаляващото му се мъжко достойнство, излизайки от студения басейн. За много мъже обаче дължината и обиколката на репродуктивният им орган не е повод за смях.

Ново проучване може да успокои притесненията им.

Много от провежданите по-рано изследвания разчитали на информация от самите мъже, която не винаги е обективна. “Хората имат склоннност да се надценяват”, казва Дейвид Вийл, лондонски писихиатър. Затова когато той и колегите му си поставили за задача да определят средните пропорции на пениса, решили да съберат информация от медицински специалсти следващи стандартната процедура на измерване.

Проучването им взело под внимание данни от 17 предишни научни изследвания, включващи и измервания на 15 521 мъже от целия свят. Данните позволили на учените да пресметнат какви са средните размери на мъжкото достойнство и как варират те.

Според анализите на екипа средната дължина на отпуснат, висящ пенис е 9.16 см, а на еректирал – 13.12 см. Обиколката е съответно 9.31 см и 11.66 см.

Графика показва, че отклоненията от тези размери са редки. От 100 мъже, само 5-ма имат достойнства по-дълги от 16 см, толкова е броят и на тези, с пениси под 10 см.

Измерванията са направени от срамната кост до върха на главичката от горната страна на пениса. Обиколката е била измерена в основата на пениса или около средата му, като двете се считат за еквивалентни.

Изследователите стигат до извода, че няма доказателства за размера на мъжкото достойнство и други физически характеристики като – височина, индекс на телесната маса или размер на ходилото. Проучването не е открило и връзка между размера на пениса и расата и етническия произход, но Вийл подчертава, че изследването им не е било фокусирано върху търсенето на такава зависимост. Повечето от участниците са принадлежали към европейдната раса.

Лесно е да се присмеете на бедния Джордж Констанца, но според някои изследвания около 55% от мъжете не са очаровани от размера на достойнствата си. Част от тях се подлагат на опасни операции, за да решат проблема, който според Вийл често е само в главите им. “Мъжете имат доста погрешна представа за размера на другите мъже и какъв би трябвало да е техния собствен”, казва той.

Отчасти причина за проблема е порнографията, където се подбират мъже с внушителни гениталии. Всички сме получавали спам, в който се твърди, че нормалната дължина на еректирал пенис е 17.78 см. “Най-добре е да пренебрегнете подобни реклами. Не съществуват ефективни кремове, отвари или хапчета.”, казва Вийл.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кр
    Кристиан
    2 0
    22:33, 12 май 2018
    Ако съм на 11 и дължимата на ... е 13 см. а диаметърът е 3,9 това нормално ли е ? Би ли задоволило жена .
    Това на са ми истинските ходим и сегашни размери
    • Го
      Гошо
      0 0
      04:56, 8 апр 2020
      Не, трябва ти поне 13,9см и обиколка 4,5
Последни новини