От х:

Днес в x:

Хасково се сплоти в помощ на 16-годишната Ники, изпълни зала Дружба

    Каузата в помощ на 16-годишната Ники, която страда от Сарком на Юинг, сплоти Хасково и тази вечер зала Дружба бе изпълнена от стотици, които дойдоха за концерта в помощ за лечение на момичето. Сред тях бе и кметът Добри Беливанов.

    От необходимите около 90 хиляди евро за лечение в истанбулска клиника, към момента са събрани около половината, съобщи преди дни майката на Ники - Росица Ленкова. Което иначе означава около 100 000 лева, дарени предимно от граждани и фирми от Хасково.

    Днес Николета празнува своя 16-ти рожден ден, а благотворителният концерт в помощ на лечението й бе организиран от нейните съученици от 10 Б клас на Природо-математическата гимназия в Хасково. Кметът Добри Беливанов й подари огромен букет, както и малка статуетка на Богородица, която да я закриля. „Догодина отново да ни събереш на рождения си ден. И ние пак ще дойдем”, зарече се кметът.

    Поздрав за рождения ден на Ники поднесе и директорката на ПМГ Дора Милева. „Това не е обикновен концерт. Това е урок. Урок по доброта и човечност, който ни дават нашите деца на нас, възрастните”, каза Милева.

    Водещ на концерта бе Камен Воденичаров. Спектакълът бе открит от малките мажоретки, а после на сцената излязоха танцьорите от Тангра, както и балетистите от Гранд. В програмата са и звездата Тони Димитрова, Били Хлапето, Иван Ченов, Константин Белчев.

    Ники бе с маска на лицето заради категоричното нареждане на лекарите. Вълнението на момичето обаче прозираше и иззад маската.  

    Публикуваме и данните за банков превод от чужбина.

    Банка: EUROBANK BULGARIA AD

    Адрес: BULGARIA, HASKOVO

    IBAN: BG66BPBI79261064334801

    BIC: BPBIBGSF

    Получател: ROSITSA VALKOVA LENKOVA

    Сметката за превод от България може да се види на една от снимките.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини