От х:

Днес в x:

Решено: От петък закриват Общинска полиция в Хасково

От 2 октомври Общинска полиция вече няма да е общинска. Община Хасково се отказва от звеното, научи Haskovo.net от свои източници. Информацията бе потвърдена от временния кмет Нели Станева. “Вярно е. Утре си вземаме обратно общинското имущество, което им е предоставено за ползване, като автомобили и други. Както сме им го предали с протокол, така трябва да ни го върнат. Общината престава да плаща”, заяви тя.

Станева обясни, че е взела решение за прекратяването на дейността на Общинска полиция, след като се е запознала с обстоятелствата като изпълняващ длъжността кмет.

“От 6 месеца чакаме да назначат хора в звеното, а такива все още няма. От много месеци вече нямаме договор с МВР. Ние продължаваме да плащаме, те продължават да не вършат нищо по общинска линия. Затова взех това решение”, обясни Станева.

Шефът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков пък заяви, че договорът за Общинска полиция, одобрен от министъра, е бил изпратен на кмета още преди 3 месеца. Все още обаче не им бил върнат подписан.

“Шестимата нови полицаи, за които става въпрос, вече са преминали конкурса, одобрени са и в момента са на курс”, обясни той. Попитан каква ще е съдбата наОбщинска полиция, след като от утре няма вече да е Общинска, Цанков отговори кратко: “Не знам”.

Haskovo.net припомня, че темата с Общинска полиция бе на дневен ред през месец май тази година, когато кметът Георги Иванов предложи закриването на звеното. На сесията обаче решение не бе взето, а бе сформирана комисия от общински съветници, която да разследва дали наистина общинските полицаи не си вършат работата. Доклад от тази комисия обаче така и не бе представен в ОбС.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини