От х:

Днес в x:

Топящите се ледове ще ни струват 43 трилиона долара до 2200 година

Скорошно изследване откри, че газовете отделяни от топенето на вечните ледове, може да струват на световната икономика допълнителни 43 милиона долара, освен 326-те трилиона вече предвидени като последица от климатичните промени.

Топенето на вечните ледове може и да е последица от глобалното покачване на температурите, но то ще има и осезаеми икономически последици. Според скорошно изследване, когато парниковите газове, уловени във вечните ледове бъдат освободени вследствие на топенето, се очаква световната икномика да понесе допълнителни щети на стойност 43 трилиона долара до 2200 година.

Тази цифра включва разходи, свързани с намалената земеделска дейност и увеличените разходи за здравеопазване. Вярва се, че вечните ледове съдържат два пъти по-голямо количество въглероден диоксид от този, който в момента е в атмосферата. Тъй като затоплящата се Арктика кара замръзналата земя да се топи, складираните газове се освобождават в атмосферата, а това води до дори още по-бързо покачване на температурите.

Сега учените призовават за действие, за да бъде забавено топенето на вечните ледове с цел избягване на последиците върху околната среда и икономиката. Тези 43 трилиона долара ще се добавят към 326-те трилиона разходи предвидени като пряка последица от климатичните промени, увеличавайки общата сума, необходима до края на следващия век до 369 трилиона долара.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини