От х:

Днес в x:

Партията на Кунева и СДС към момента - аут от РБ и от изборите?

Реформаторите ще се явят на предстоящите местни избори с единна регистрация, но не всички и не съвсем. До този момент за участие в предстоящия местен вот с общи кандидати са си "стиснали ръцете" само три от общо 5-те партии в блока - ДСБ, БЗНС и НПСД на Корман Исмаилов.

От партията на Меглена Кунева - ДБГ и от СДС все още не са постигнали съгласие с коалиционните си партньори.Новината за общия съюз между трите партии обяви съпредседателят на парламентарната група на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев след семинар на ДСБ.

Пред журналисти, седнал рамо до рамо с Корман Исмаилов и министъра на отбраната Николай Ненчев, Кънев заяви, че не вярва да се стигне до негативния сценарий да останат с единна регистрация само те. Ако това се случи, хипотетично, регистрацията им пред ЦИК ще бъде само между 3-те партии от блока.

"Единството няма алтернатива", убеден е лидерът на ДСБ. Според него следващите 1-2 дни може би ще се постигне съгласие и със СДС и с ДБГ и едва тогава ще се пристъпи към регистрация за явяване на предстоящите избори.

"Новини за вътрешнокоалиционните разговори ще дадем, когато имаме решение", бе отговорът на Кънев на въпроса до къде са стигнали разговорите с другите две партии. Задачата, която си поставят трите партии от РБ е: "Срещу никого, но за по-добро управление на страната, което означава дясно управление без ДПС", каза Кънев.

"БСП и ДПС ще са основните ни опоненти. Но не трябва да се допуска и коалиция ГЕРБ и ДПС", заяви съпредседателят на РБ от ДСБ.

На въпрос дали реформаторският блок страда от липса на кадри по места, Кънев разкри: "Цветан Цветанов се обажда средно на 3-4 наши кандидати, за да им предлага да са техни кандидати или ги моли да не са наши. За какъв недостиг на кадри говорим тогава", запита той.

Кънев върна поглед и към коалиционния си партньор във властта - ГЕРБ и посочи, че очевидно доминацията на партията на Бойко Борисов в местната власт през последните 8 години не носи необходимата промяна за страната по отношение на нивата на корупцията, общинската администрация и прахосничеството на средства.

Отново по адрес на ГЕРБ Кънев премина и към парламента и отбеляза, че когато групата на РБ е разпиляна, решенията в парламента се вземат от ГЕРБ и ДПС, което не трябва да се допуска.

По отношение на информацията, че от СДС ще подкрепят ГЕРБ и техния кандидат Иван Портних за кмет на Варна, Кънев призна, че вярва и се надява, те да не подкрепят ГЕРБ в морския град, а да застанат зад човека на РБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини