От х:

Днес в x:

Германия иска лагер за разпределение на бежанци в Турция

Броят на бежанците в Германия се е увеличил четири пъти спрямо миналата година, а само през изминалата седмица в страната са влезли над 25 хиляди души.

Това съобщи вътрешният министър Томас де Мезиер в интервю за "Евронюз", цитиран от БНР.

800 хиляди молби за убежище се очаква да получи Германия до края на годината.

Това е огромна цифра. Четири пъти по-голяма от миналата година. Равняват се на около 43% от всички търсещи убежище в Германия. Това е голям проблем дори и за добре организирана и богата страна като Германия, посочи де Мезиер.

Той подчерта, че са необходими мерки както на национално ниво, така и на ниво Европейски съюз за справяне с миграционния натиск.

Сред външните мерки Мезиер предлага създаването на голям бежански лагер на територията на Турция, където ще се решава кои от мигрантите могат да продължат към Европа.

Германският вътрешен министър каза също, че в Германия са се увеличили престъпленията, мотивирани от "дясна идеология", сред които оскърбления, ненавист и насилие над търсещи убежище или организации, подкрепящи бежанците.

По-рано през седмицата шефът на ЕК Жан Клод Юнкер обвини националните правителства за бежанската криза. Според него до нея се е стигнала, след като те не са приели плана на ЕК за справяне със ситуацията.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини