От х:

Днес в x:

Световните пазари си отдъхнаха, но това може да се окаже най-лошия август от 1998 г. насам

Европейските фондови пазари са на път да отбележат най-големия си скок от 2011 г. насам, само ден, след най-голямата им загуба от четири години насам.

Очаква се Дау Джонс да скочи след като китайската централната банка предприе своя ход

Последните 12 часа бяха твърде напрегнати за анализаторите и много по-тревожни за финансовите експерти и инвеститорите.
Китайската централна банка намали лихвените проценти и остави своите банки да кредитират повече пари, в опит да подкрепят националната икономика.

След още един ден на тежки загуби в Азия, във вторник непланирано Народна банка на Китай намали лихвите по кредитите и депозитите с 0.25 процентни пункта. Той също така намали съотношението на задължителните резерви, ход, който трябва да увеличи ликвидността в икономиката. Икономиката на Китай все още е изправена пред натиск надолу, тъй като банката обеща да използва инструментите, с които разполага, за да поддържа нивото на ликвидност.

Инвеститорите в Европа приветстваха мярката, която доведе до ръст на основните индекси над 4% в един момент.

Ето състоянието на нещата в момента:
FTSE 100: + 172 пункта, или 3%, при 6072
Немския DAX: + 396 пункта, или 4.1%, при 10 044
Френския CAC: + 191 пункта, или 4.3%, при 4574

Фючърсите може да са по-високи, но ние все още сме на път да имаме най-лошия август от 1998 г. насам, казват анализатори.

Анализаторите смятат, че Пекин е отказал директна подкрепа на фондовия пазар. Действията на централната китайска банка дойдоха твърде късно, за да подкрепят цените на акциите в Китай днес. Индексът Shanghai потъна с още 7,6% към най-ниското си точка от декември миналата година. Японския Nikkei падна още 4% до 18-месечно дъно. Инвеститори говорят пред The Guardian за "ужасна" катастрофа. Сега действието се пренася на американските борси, които тепърва отварят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини