От х:

Днес в x:

Бунт на бебешки колички: Стига разбити тротоари!

Майки от София се вдигнаха на бунт срещу общините и разбитите тротоари. Сравняват разходката с детска количка по улиците на столицата с опасна фитнес тренировка.

Гневът им е предизвикан от разбитите тротоари, стърчащите железа, отворените шахти и неизползваемите рампи в подлези и тротоари. За да направят живота си по-лесен те са се захванали сами да се борят с проблема. Създали са група във Facebook ”Път за бебешките колички”, съобщи „Нова телевизия”.

Последователите им за няколко дни са станали над 4000.

”Навсякъде стърчат препятствия, уморително е”, признава една от майките. Друга пък споделя, че когато излезе навън попада само на разнебитени и разрушени тротоари.

Те са твърдо решени да регистрират всякакви видове неизправности на бордюри, улици, липса на асансьори в подлезите, пешеходни пътеки и дрги и да подават сигнали до общините.

„Искам ангажимент от кметовете на всяка община, че ще ремонтират тротоарите”, зарече се една от инициаторките.

Зам.-кметът на София по транспорта съобщи, че за последните три години в София са ремонтирани над 120 км тротоари. В момента тече обществено обсъждане за облагородяване на три зони в центъра на столицата с европейски пари. Кварталите извън центъра пък ще бъдат ремонтирани с пари на общината.

”И аз имам бебе на десет месеца и самият аз го разхождам често. Наясно съм с реалната ситуация, но реконструкция на стара инфраструктура не винаги може да се случи”, каза Христов.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини