От х:

Днес в x:

Битият полицай: Спрях го, защото влезе в насрещното

„Бях в гръб. Усетих, че тръгва към мен, но вече беше късно. Почувствах удар и силна болка в лявата подбедрица.“ Това си спомня от момента на нападението младши инспекторът от Пътна полиция Венцислав Георгиев, който лежи в Ортопедията на Хасковската болница с разкъсани мускулни връзки на лявата подбедрица след като беше нападнат от агресивен шофьор. „Ударът беше много коварен, с цел да ме парира, за да не мога да тръгна след него“, смята потърпевшият полицай.

Инспекторът разказа, че конкретната причина да спре "Мицубиши”-то на 34-годишния хасковлия Симон Симонов вчера сутринта, е агресивното му поведение на пътя. Преди да вдигне палката униформеният забелязал, че колата се движи в грубо нарушение на закона и при знак за задължителен завой надясно, завивал вляво, в насрещното.

„Завъртях си гумите, не съм убил човек“, оправдавал се нарушителят.

„Такива груби нарушения не трябва да бъдат подминавани по никакъв начин“, категоричен е инспектор Георгиев.

Нарушителят, който в последствие е бил отведен в РПУ-то, където е нападнал инспектора, е с изтекла гражданска отговорност и нередовно свидетелство за управление., поясни шефът на КАТ Хасково Иван Расоков.

По време на проверката шофьорът на „Мицубиши“-то е бил с още двама спътници в колата. Те също не са показали документи за самоличност. Затова и тримата са отведени в полицейското управление.

Според Расоков усещането за безнаказаност, особено при по-младите, всеки ден се проявява с все по-голяма сила и нападателите стават все по-нагли, за да се стига до моменти като вчерашния - нападение над полицай, при това в полицията.

Днес на 34-годишния Симон Симонов е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини