От х:

Днес в x:

Зает адвокат отложи делото за хондата-убиец и таксито

    Неявяването на адвокат Иван Жеков стана причина за отлагане на насрочения за днес процес за жестоката катастрофа от 6 май миналата година на кръстовището на бул. “Раковски” и ул. “Дунав”. При инцидента намери смъртта си 57-годишната Павлина Сталева, която пътувала в такси. Жълтата кола бе ударена при ляв завой от летящата по булеварда към центъра Хонда, а експертите определиха скоростта й на 117 километра в час.

    Прокуратурата в Хасково повдигна обвинение и на двамата водачи – на шофьора на таксито Пламен Кочев, 39-годишен, и на Хондата – 22-годишния Кристиян Колев. Адвокат на Кристиян е Маргарита Раева, а на Пламен – неявилият се юрист Иван Жеков. Той е изпратил писмо до съда, в което го уведомява, че на тази дата има насрочено друго тежко дело от общ характер и моли за отлагане на процеса. След като изслуша становище на страните, председателят на съдебния състав Миглена Тянкова не даде ход на делото и насрочи нова дата – 18 септември.

    В съдебната зала днес дойдоха близки на починалата Павлина Сталева, които бяха упълномощили свой адвокат – Елица Буенова. Още преди да бъде конституирана в процеса, тя поиска съдът да върне делото на прокуратурата с аргумента, че освен причиняване на смъртта на пътничката в таксито, Кристиян Колев е причинил и телесна повреда на шофьора на жълтата кола. Обвинителят Дарина Славова се противопостави на искането и се аргументира, че има двама обвиняеми и няма как Пламен Кочев да отговаря за щети, които сам е причинил. Според прокуратурата таксиджията е отнел предимството на летящата по булеварда Хонда и се явява съпричинител на катастрофата.

    От репликите в съдебната зала стана ясно, че се обсъжда вероятността за съкратен процес. При него обвиняемите признават всички факти в обвинителния акт и се признават за виновни, а съдът е задължен да им наложи по-леко наказание. Дали делото ще тръгне по тази процедура ще стане ясно на 18 септември.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини